Η Google λάνσαρε ένα εκπαιδευτικό δικτυακό τόπο για τον κορωναϊό

Η Google λάνσαρε ένα εκπαιδευτικό δικτυακό τόπο για το κορωναϊό που περιέχει συμβουλές ασφάλειας και έγκυρες πληροφορίες για την πανδημία.

Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφού ο πρόεδρος Donald Trump και ο αντιπρόεδρος Mike Pence ανακοίνωσαν ότι η Google δημιούργησε έναν ιστοτόπο δοκιμών, όπου οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο και να κατευθυνθούν προς τις πλησιέστερες τοποθεσίες δοκιμών.

Ωστόσο, η Google δεν επιβεβαίωσε ποτέ τις αξιώσεις της διοίκησης Τραμπ και ο δικτυακός τόπος που λάνσαρε το Σάββατο δεν περιλαμβάνει έναν διαγνωστικό έλεγχο.

Ο ιστότοπος google.com/covid19 επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, την πρόληψη και τους τοπικούς πόρους για την ενημέρωση του πληθυσμού. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν συμβουλές σχετικά με την κρατική πληροφόρηση, ασφάλεια και πρόληψη, τάσεις αναζήτησης που σχετίζονται με το COVID-19 και επιπλέον πόρους για άτομα, εκπαιδευτικούς και επιχειρήσεις

Τα σχέδια της Google καθυστέρησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν δήλωσε ότι ελπίζει να συνδεθεί με ένα εργαλείο ανίχνευσης που αναπτύχθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Αυτό το εργαλείο φαίνεται να μην είναι ακόμα έτοιμο και δεν είναι σαφές πότε μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ο γίγαντας της αναζήτησης δήλωσε επίσης το Σάββατο ότι θα αρχίσει να εμφανίζει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τους κοροναϊούς απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης και τους Χάρτες Google, καθώς οι Αμερικανοί αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες.

Σχόλια