Άγχος και Φλερτ: Πώς να μην Μπλοκάρεις

Το ξέρω και το έχω ζήσει, μια πολύ όμορφη γυναίκα μπορεί να σου δημιουργήσει άγχος και να σε μπλοκάρει.

Ειδικά εάν η επαφή σου με τις γυναίκες είναι περιορισμένη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο το να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις όμορφες γυναίκες χωρίς να κολλήσεις. Το να καταφέρεις να είσαι ο εαυτός σου κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι μεγάλη υπόθεση.

Και παίρνει χρόνο και εξάσκηση. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που σου χρειάζεται και να προβάλεις τις καλύτερες πτυχές του εαυτού σου.

Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να θυμάσαι ότι το φλερτ είναι μια ευχάριστη διαδικασία και ο σκοπός τους φλερτ είναι η διασκέδαση και η απόλαυση. Το να είσαι μπλοκαρισμένος και αγχωμένος όταν συναναστρέφεσαι με μια όμορφη γυναίκα είναι λογικό.

Όμως: Δεν πρέπει να είναι αρκετό για να σε εμποδίσει να φλερτάρεις.

Όλα Αυτά Που Σε Μπλοκάρουν Μπροστά Σε Μια Όμορφη Γυναίκα
Αντιλαμβάνομαι ότι η επίδραση μιας γυναίκας πάνω σου μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, η ομορφιά της πολλές φορές σχετίζεται με την επίδραση αυτή.

Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε τους λόγους που μπλοκάρουμε όταν μιλάμε σε μια γυναίκα, αλλά και τους λόγους που αγχωνόμαστε και κολλάμε ακόμα περισσότερο όταν η γυναίκα αυτή είναι όμορφη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, σαμποτάρουμε οι ίδιο τον εαυτό μας όταν φλερτάρουμε, όπως μπορείς να διαπιστώσεις βλέποντας και το βίντεο του Χρήστου.



Για κάποιο λόγο έχω παρατηρήσει ότι τόσο εγώ στην αρχή της ενασχόλησής μου με το φλερτ όσο και οι μαθητές που έρχονται στο Men Of Style, όσο πιο όμορφη είναι μια γυναίκα τόσο πιο πολύ μπλοκάρουν και αγχώνονται.

Αυτό δεν είναι ένα μυστήριο πλέον για εμένα. Αντίθετα, έχω συνειδητοποιήσει πέντε βασικούς λόγους που μας συμβαίνει αυτό.

#1. Σκέφτεσαι Υπερβολικά Τι Να Πεις Σε Μια Όμορφη Γυναίκα
Το λεκτικό κομμάτι στην επικοινωνία μας με μια γυναίκα είναι από μια οπτική γωνία αρκετά σημαντικό. Ωστόσο, πρέπει να κατανόησεις ότι είναι πιο σημαντικό το πώς νιώθεις και η γλώσσα σώματός σου.

Ένας λόγους που πολλοί από τους άντρες αγχώνονται και είναι νευρικοί όταν μιλούν με μια όμορφη γυναίκα είναι ότι φοβούνται ότι θα ξεμείνουν από θέματα, δεν έχουν τι να πουν ή προσπαθούν να θυμηθούν τι είχε πει η γυναίκα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της συζήτησής τους.

Το να ξέρεις να καθοδηγείς μια συζήτηση είναι σημαντικό, όμως πιο σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα και χαλαρά και να είσαι ο εαυτός σου.

Μην ψάχνεις την τέλεια ατάκα για να την εντυπωσιάσεις και να την κερδίσεις. Η υπερπροσπάθεια μπλοκάρει το μυαλό και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

#2. Σκέφτεσαι Τις Αντιδράσεις Της Και Εξαρτάσαι Από Αυτές
Σε συνέχεια του προηγούμενου λόγου, φοβάσαι και ανησυχείς για την αντίδραση της γυναίκας όταν της πεις κάτι ή όταν κάνεις κάτι. Και η ψυχολογία και τα συναισθήματά σου εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από τις δικές της αντιδράσεις.

Εάν όμως αφήνεις να ορίζουν τη ζωή σου και τη συμπεριφορά σου οι αντιδράσεις των άλλων, είναι λογικό να αγχώνεσαι για κάθε αντίδραση που μπορεί να έχει κάποιος απέναντί σου.

Έτσι, μπλοκάρεις και κολλάς όταν μιλάς σε μια όμορφη γυναίκα, καθώς αποφεύγεις να είσαι ο εαυτός σου και να λειτουργήσεις όπως νιώθεις, με αυθορμητισμό, γιατί φοβάσαι το πώς μπορεί να αντιδράσει εκείνη, ότι θα σε κρίνει και τελικά θα σε απορρίψει.

#3. Σκέφτεσαι Ότι Πρέπει Να Είσαι Τέλειος
Άλλη μια παγίδα που πέφτουμε οι περισσότεροι άντρες.

Μπερδεύουμε το να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας με το να είμαστε τέλειοι.

Αποδέξου όμως ότι δεν υπάρχει τέλειο, ότι θα κάνεις λάθη και ότι καμία γυναίκα, όσο όμορφη κι αν είναι, δεν ψάχνει έναν άντρα-ρομπότ!

Το να προσπαθείς μονίμως να φανείς τέλειος σε βάζει σε μια τρελή κατάσταση άγχους και μπλοκάρεις τελείως. Ουσιαστικά, απορρίπτεις τις πλευρές του εαυτού σου που δεν σου αρέσουν και περιμένεις από τον εαυτό σου να φερθεί άψογα και να αποδώσει.

Δεν υπάρχει κάτι να αποδώσεις. Το φλερτ δεν είναι τεστ.

Είναι μάταιο να προσπαθείς να πετύχεις το τέλειο, γιατί έτσι η γυναίκα δεν έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το ποιος πραγματικά είσαι.

Πώς Να Είσαι Ο Εαυτός Σου Στο Φλερτ

#1. Ξέχνα το αποτέλεσμα
Αποτέλεσμα εννοώντας το να ανταλλάξετε τηλέφωνα. Ή το να κάνετε σεξ. Ή το να βγείτε πρώτο ραντεβού.

Το αποτέλεσμα θα έρθει εφόσον είσαι ο εαυτός σου και διασκεδάζεις.

Αντί να επικεντρώνεις την προσοχή σου στις αντιδράσεις της, στο εάν θα σου δώσει τηλέφωνο ή εάν θα θέλει να σε ξαναδεί, επικεντρώσου στο να απολαύσεις τη διαδικασία του φλερτ.

Αυτό πραγματικά θα σε ελευθερώσει.

Έτσι κι αλλιώς, το να αγχώνεσαι και να μην προσεγγίζεις καν μια γυναίκα δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν μπλοκάρεις και σκέφτεσαι έντονα το αποτέλεσμα, το καλύτερο είναι να πας να της μιλήσεις για να δεις ποια θα είναι η πραγματική της αντίδραση, και όχι αυτή που φαντάζεσαι.

Οι γυναίκες δυσκολεύονται από τη φύση τους να προσεγγίσουν έναν άντρα. Επομένως, εάν δεν κάνεις το βήμα εσύ δεν θα το κάνει κανείς! Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika



#2. Κάνε Λάθη
Το να κάνεις λάθη και να μην προσπαθείς να είσαι τέλειος είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Εάν καταλάβεις ότι έχετε χημεία με τη γυναίκα αλλά στην πορεία κάτι στραβώσει, μην αγχωθείς.

Αντίθετα, αποδέξου ότι μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις και εξελίσσεσαι και επιδίωξε να κάνεις λάθη ώστε να συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα συμβεί και κάτι τραγικό.

Ίσα ίσα, το να κάνεις λάθη στο φλερτ και στην συναναστροφή σου με μια όμορφη γυναίκα δείχνει ότι είσαι άνθρωπος και ταυτίζεσαι μαζί της, καθώς κι εκείνη δεν είναι τέλεια.

Επίσης, της δείχνεις ότι έχεις το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου και ότι αισθάνεσαι άνετα μαζί της. Κι έτσι, την κάνεις κι εκείνη να νιώσει άνετα και να διασκεδάσει.

#3. Απομυθοποίησέ Την

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σκεφτόμαστε ότι μια όμορφη γυναίκα έχει μεγαλύτερη αξία από εμάς και ότι είμαστε κατώτεροι από εκείνην.

Το αποτέλεσμα είναι να την τοποθετούμε σε ένα βάθρο και να αποζητάμε την προσοχή και την αποδοχή της.

Ωστόσο, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η ομορφιά δεν είναι κάποιο δικό της κατόρθωμα αλλά την έχει εκ φύσεως. Αυτό φυσικά δεν μειώνει την αξία μιας όμορφης γυναίκας, αλλά δεν την ανεβάζει κιόλας.

Η αξία της, όπως και η δική σου, θα φανεί από τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται.

Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι τέλεια, γιατί είναι άνθρωπος με ατέλειες που κάνει λάθη όπως κι εσύ.

Άρα, δεν χρειάζεται να την βάζεις σε βάθρο.

Απομυθοποίησέ την ώστε να νιώσει και η ίδια ότι την καταλαβαίνεις και ότι δεν επικεντρώνεσαι στην ομορφιά της και στην εξωτερική της εμφάνιση, όπως όλοι, αλλά στον χαρακτήρα της, την προσωπικότητά της και τα κατορθώματά της στη ζωή.

Συνολικά, η ομορφιά σε μια γυναίκα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που πολλοί άντρες μπλοκάρουν.

Ωστόσο, και οι όμορφες γυναίκες είναι άνθρωποι και έχουν εξίσου την ανάγκη για αποδοχή και αγάπη.

Όσο πιο πολύ χαλαρώνεις εσύ και είσαι ο εαυτός σου, τόσο περισσότερο θα ηρεμεί κι εκείνη γιατί θα συνειδητοποιεί ότι την βλέπεις ως κάτι περισσότερο από μια όμορφη γυναίκα.

Και αυτό παίζει βασικό ρόλο στο να την κερδίσεις, αλλά κυρίως στο να σταματήσεις να αγχώνεσαι και να μάθεις να απολαμβάνεις το φλερτ στο έπακρο.

Σχόλια