Πέτρος Φιλιππίδης: Η ώρα των εξηγήσεων πλησιάζει

 

Όλο και πιο κοντά στην ώρα που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δικαστικών αρχών βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, που πλέον ερευνάται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος σε τρία διαφορετικά πρόσωπα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο από τις τρεις συνολικά παθούσες έχουν ήδη καταθέσει και επιβεβαιώσει ενώπιον του εισαγγελέα τα όσα περιγράφουν στις καταγγελίες τους στο ΣΕΗ, ενώ κατάθεση έχουν δώσει δυο μάρτυρες.

Το «ντόμινο» των εξελίξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού προκλήθηκε μετά την δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς ανάμεσα καταγγελίες που είχε παραδώσει, βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα σε βάρος του γνωστού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις δύο καταγγελίες γινόταν λόγος για απόπειρες βιασμού. Ωστόσο, όταν η μία από τις δύο καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα φέρεται να περιέγραψε πράξεις βιασμού, αλλάζοντας τελικά την κατεύθυνση της έρευνας για τν συγκεκριμένη υπόθεση.

Την ερχόμενη εβδομάδα νέα κατάθεση

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει και τρίτη καταγγέλουσα, με την δική της καταγγελία για απόπειρα βιασμού να φτάνει μόλις χθες στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Για την συγκεκριμένη περίπτωση έχουν καταβληθεί ιδιαίτερες προσπάθειες προκειμένου να καταθέσει, καθώς μετά την δημόσια καταγγελία της μέσω συνέντευξης στην ιστοσελίδα documentonews.gr, φέρεται να δέχτηκε απειλές που την απέτρεψαν αρχικά από το να καταγγείλει επισήμως στο Σωματείο της το περιστατικό.

Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!” είπε. Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ισως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα” μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ… που θες και ρόλο!”» αναφέρει στην περιγραφή της η καταγγέλλουσα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό ηθοποιό άρχισε μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του Αννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, ενώ ακολούθησαν ακόμα τέσσερις γυναίκες. Υπενθυμίζεται, ότι ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι πρώτοι 20 φάκελοι του ΣΕΗ, βρισκόταν και μια υπόθεση βιασμού γυναίκας από τον κωμικό ηθοποιό, αλλά η υπόθεση έχει παραγραφεί. «Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. (…) Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» είχε περιγράψει ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Για βιασμό κατηγορείται 65χρονος ηθοποιός

Καταγγελία για βιασμό υπάρχει στο γραφείο του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου και σε βάρος δεύτερου ηθοποιού. Μάλιστα, η καταγγελλόμενη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το 2020, ενώ ο 65χρονος ηθοποιός που κατηγορείται έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και κάποιες τηλεοπτικές παραγωγές. Πάντως, η έρευνα και για τους δύο ηθοποιούς αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες οπότε ο εισαγγελέας θα τους καλέσει να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

tromaktiko.gr

Σχόλια