Τροχαίο στη Βουλή: Μιλάνε οι κάμερες για το τι έγινε

 

Στο τροχαίο έξω από τη Βουλή ενεπλάκη το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρα Μπακογιάννη και όλα όσα έγιναν έχουν καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου.

Το βίντεο αυτό, μάλιστα, έχει ήδη παραδοθεί από τη φρουρά της Βουλής στις ανακριτικές αρχές που ερευνούν το σοβαρό τροχαίο.

Η σύγκρουση έγινε ακριβώς μπροστά στην είσοδο της Βουλής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο άτυχος 23χρονος Ιάσωνας ήταν σταματημένος με τη μηχανή του στο φανάρι, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Από την άλλη πλευρά, στην κάθοδο ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός, κι εκείνος σταματημένος στο φανάρι.

Τα δυο φανάρια άναψαν πράσινο ταυτόχρονα. Ο 23χρονος μοτοσικλετιστής ξεκίνησε κανονικά. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο αποφάσισε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Σημειώνεται ότι τη μοιραία στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχε ούτε τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία και άρα να «καταργήσει» το φανάρι για να δώσει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αστυνομικός την ευκαιρία να στρίψει αριστερά.

Όλα αυτά έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγραφεί στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής και βρίσκονται στα χέρια των αξιωματικών που κάνουν έρευνα για το τροχαίο.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης το γεγονός πως ενώ ο άτυχος 23χρονος φορούσε κράνος, αυτό εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα ο Ιάσωνας να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν κλινικά νεκρός. Σε μια κίνηση ανθρωπιάς, η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τα όργανά του.

«Το παιδί μου τελείωσε», είπε και συνέχισε: «Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του. Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του».

Σχόλια