Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά. Δείτε την πορεία της Μήδειας

 

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά και του πολικού ψύχους που το συνοδεύει από τη Βόρεια Ελλάδα. Έχουν αρχίσει χιονοπτώσεις προς την περιοχή της Μακεδονίας, οι οποίες μετατοπίζονται όλο ένα και πιο νότια.

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμα και στους -18 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις ανέμους θα φέρει το νέο κύμα της κακοκαιρίας.

Οι άνεμοι μάλιστα θα φτάνουν τα 100 – 110 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πτώσης δέντρων ή άλλες καταστροφές, ενώ η αισθητή θερμοκρασία αναμένεται να είναι χαμηλότερη.

Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν αύριο σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία Μήδεια -που συνοδεύεται από την ξαφνική αλλαγή του καιρού- άρχισε την επέλασή της επίσημα, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας πέφτουν ήδη τα πρώτα χιόνια H κακοκαιρία ξεκίνησε από την Μακεδονία και αυτή την ώρα κατεβαίνει πιο νότια με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περιοχές όπως η Θεσσαλία.

Μέχρι το τέλος της μέρας, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν σε μέρη και της κεντρικής Ελλάδας, στο ύψος της Λαμίας και πιο βόρεια. Αύριο Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν στην Πελοπόννησο αλλά και πιο βόρεια, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα πλήξουν και περιοχές της Αττικής. Η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι τα πιο δύσκολα 48ωρα για τον νομό Αττικής.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Σχόλια