Αυτό είναι το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού

 

Ο κύριος Πατέλης, ανέρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ανέφερε χαρακτηριστικά πως ανυπομονεί να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

«Σας παρουσιάζω το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ελλάδας: 1 / πλήρως ψηφιακό με μοναδικό κωδικό QR στην επάνω δεξιά γωνία που μπορεί να σαρωθεί, 2 / δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά μάλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για ταξίδια, εάν συμφωνούν και οι χώρες. Ανυπομονώ να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!»

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού Η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr. 

Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας, ήδη έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά. Με βάση τα στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 634.037 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 430.124 αφορούν σε πρώτη δόση εμβολίων, ενώ 203.913 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Σχόλια