Χρυσό για την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

 

Το 2021 έκανε ποδαρικό με μια ευχάριστη είδηση: Η Ελλάδα κέρδισε το Χρυσό στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Με πρωταγωνιστή την ευφυία των παιδιών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε 60 χώρες και τα λαμπρότερα παιδικά μυαλά του κόσμου και πήρε το Χρυσό, αφήνοντας πίσω χώρες με τρελά χιλιόμετρα στη Ρομποτική, όπως την Κορέα και την Ρωσία.
Και ποια ήταν αυτή η ομάδα; Οι φοβεροί PlaisioBots!
Μια ομάδα από παιδιά συνεργατών της Plaisio Computers, την Ίριδα, τον Χρήστο, τη Βασιλική & τον Άλκη, που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο με όραμα να διαγωνιστεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έχοντας προπονήτρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια ρομποτικής, Διάνα Βουτυράκου και τη βοήθεια του Ιάσωνα Σταύρου Σομόγλου.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Robot: The Future Transportation».
Έτσι, τα Πλαισιόπαιδα προπονούνταν κάθε Σαββατοκύριακο για έναν χρόνο, αψηφώντας τις δυσκολίες του lock-down και κατάφεραν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί: δημιούργησαν το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης.
Την είδηση μοιράστηκε ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, πριν από λίγη ώρα στα social media, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα λοιπόν μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες κόσμου και η παιδεία μας μπορεί & οφείλει να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο».

Αυτό που δεν ανέφερε – αλλά αποκάλυψαν συνεργάτες του – είναι ότι η ιδέα ήταν δική του:
«Να κατέβουμε σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής», είπε στους ανθρώπους του.

 

 Πηγή: moved.gr

Σχόλια