5 λέξεις που σκοτώνουν τη σχέση σου

 

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει!

Δεν είναι τυχαίο που ο θυμόσοφος λαός έχει χαρακτηρίσει τη γλώσσα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα.

Οι λέξεις είναι ισχυρές. Μπορούν να «σκοτώσουν», να θεραπεύσουν… ακόμη και να εμπνεύσουν.

Η εκμάθηση της γλώσσας των σχέσεων απαιτεί χρόνο και είναι αντικειμενικά σκληρή δουλειά. Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις ποιες λέξεις δεν πρέπει να χρησιμοποιείς, τουλάχιστον συχνά.

Αυτές οι 5 λέξεις που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημία στη σχέση σας, χωρίς καν να το καταλάβετε

 1. Ποτέ

Το «ποτέ» υποκρύπτει μια αίσθηση απόγνωσης και συνεπάγεται το αμετάκλητο. Όταν χρησιμοποιείτε το «ποτέ», ουσιαστικά λέτε στο «σύντροφο» σας ότι είναι δεν είναι καλός. Ποτέ δεν είναι καλός, και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αλλαγή. Είναι μια φράση του όλα ή τίποτα που δεν αφήνει περιθώρια για συζήτηση, κατανόηση και θέτει σε κίνδυνο τη δημιουργία καλής θέλησης μέσα στη σχέση.

2. Πάντα

Το «πάντα» υποκρύπτει μια αίσθηση ακαμψίας και συνεπάγεται την  ορθότητα. Όταν χρησιμοποιείτε το «πάντα», ουσιαστικά λέτε στο σύντροφο σας ότι είναι λάθος, έχετε εσείς δίκιο και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να γίνει γι ‘αυτό. Είναι επίσης μια φράση του όλα ή τίποτα, και δεν προσφέρεται για την κατανόηση ή βελτίωση.

3. Αλλά 

Το «αλλά» υποκρύπτει μια αίσθηση χειραγώγησης και συνεπάγεται την έλλειψη ακεραιότητας. Όταν χρησιμοποιείτε το «αλλά», ένα ωστόσο θα αναιρεί ό,τι ειπώθηκε πριν. Ακυρώνει το μήνυμά σας και είναι τελικά μια θετική δήλωση σε κάτι αρνητικό. Είναι ένας συνδυασμός που δεν προσφέρεται για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας και οικειότητας. (Παρόμοιες λέξεις που πρέπει να αποφεύγονται είναι το  «όμως» και το «αν και»).

4. * #% &

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και συμπληρώσετε τα κενά, και αυτό που προκύπτει είναι… μια χυδαία επίθεση με βωμολοχίες. Με όποιο τρόπο κι αν το δει κανείς, η επίθεση στο σύντροφο σας με διάφορα «κοσμητικά επίθετα» μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Ειδικά, αν αυτό συμβαίνει τακτικά, σίγουρα θα καταστρέψει την ψυχή του συντρόφου σας και θα σκοτώσει τη σχέση. Η περιφρόνηση δεν έχει θέση σε μια μακροχρόνια σχέση.

5. Διαζύγιο

Η απειλή για διαζύγιο, είναι ένα γεγονός που υποδηλώνει ότι το διαζύγιο υφίσταται ως επιλογή και μπορεί να οδηγήσει σε αυτό ακριβώς το σημείο. Το ίδιο επίσης μπορεί να συμβεί αν κατηγορείτε το σύντροφο σας ότι καταστρέφει τη σχέση σας. Το διαζύγιο ή ο χωρισμός, είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση, και όταν το χρησιμοποιείται ως όπλο ή μέθοδο ελέγχου του άλλου, δημιουργεί άγχος και ενδεχομένως να οδηγήσει το σύντροφο σας στην απελπισία. Δεν ευνοεί την αποτελεσματική επικοινωνία, την επίλυση των συγκρούσεων ή των προβλημάτων και σκοτώνει την οικειότητα μεταξύ σας.

Πάρτε το χρόνο σας και σκεφτείτε τις επιπτώσεις των λέξεων σας πριν τις πείτε. Σκεφτείτε τι θέλετε να προκαλέσετε με το να εκστομίσετε αυτές τις λέξεις. Δημιουργήστε μια ισχυρή και γεμάτη αγάπη σχέση, αγκαλιάστε τη με θετική διάθεση και αποφύγετε τις συγκρούσεις. Βρείτε λέξεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της σχέσης και όχι την καταστροφή της.

donna.gr

Σχόλια