Κίνα: Ο πρώτος θάνατος μέσα σε οκτώ μήνες

 

Η Κίνα ανέφερε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας κορονοϊού από τον Μάιο, καθώς η χώρα υποφέρει από τη μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων σε διάστημα μεγαλύτερο των 10 μηνών. Ο θάνατος αυτός, ο πρώτος μέσα σε οκτώ μήνες, κατεγράφη στην επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια της Κίνας, την Πέμπτη χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες από την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες δίνει μάχη να συγκρατήσει την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έφθασαν στη Γουχάν για να ερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας. Η μεγαλύτερη αύξηση στην καταγραφή νέων μολύνσεων στη χώρα, από τις 5 Μαρτίου, σημειώθηκε την Πέμπτη με 138 κρούσματα, ενώ πριν από μία ημέρα είχαν καταγραφεί 115. Οι μολύνσεις στη βορειανατολική επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ σχεδόν τριπλασιάστηκαν, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει μια αυξανόμενη απειλή ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στις 12 Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή Υγείας είπε ότι οι 124 νέες μολύνσεις ήταν τοπικά κρούσματα, 81 εκ των οποίων αναφέρθηκαν στην επαρχία Χεμπέι και 43 στη Χεϊλονγκτσιάνγκ, η οποία έχει περισσότερους από 37 εκατ. κατοίκους. Η επαρχία αυτή κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Τετάρτη δίνοντας εντολές στους κατοίκους να μην φύγουν από την περιοχή εκτός κι αν είναι απολύτως αναγκαίο. 

madata.gr

Σχόλια