Bitcoin - Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια

 

Το Bitcoin συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία, καθώς έκανε κατέγραψε νέο άλμα άνω του 5% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 41.530 δολάρια.

Μάλιστα, το νέο άλμα στην τιμή του, αντιστρέφει τις προηγούμενες απώλειες, καθώς το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως τα 36.618,36 δολάρια στην πλατφόρμα Bitstamp, πριν ανακάμψει στη συνέχεια. Το αντίπαλο κρυπτονόμισμα ethereum σημείωσε άνοδο 3% ύστερα από βουτιά μεγαλύτερη του 10%.

Μέχρι στιγμής, το Bitcoin έχει κάνει ράλι σχεδόν 1.000% από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου. Για πρώτη φορά διαμορφώθηκε πάνω το επίπεδο των 30.000 δολαρίων στις 2 Ιανουαρίου, αφού ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια στις 16 Δεκεμβρίου.

Κάποιοι παράγοντες της αγοράς έχουν προειδοποιήσει για διόρθωση μετά την άνοδό του στο επίπεδο - ορόσημο των 40.000 δολαρίων αλλά το bitcoin οδεύει προς την 11η ανοδική συνεδρίαση μεταξύ των 12 τελευταίων.

Η αυξημένη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και πιο πρόσφατα από μικροεπενδυτές έχει τροφοδοτήσει την άνοδο του Bitcoin, καθώς η προοπτική γρήγορων κερδών αποτελεί δέλεαρ σε ένα περιβάλλον υπερβολικά χαμηλών αποδόσεων και αρνητικών επιτοκίων.

Επίσης, σύμφωνα με τον Antoni Trenchev, συνιδρυτή της λονδρέζικης Nexo, το Bitcoin «θα βρίσκεται καθ' οδόν για τις 50.000 δολάρια πιθανώς εντός του πρώτου τριμήνου του 2021».

Σημειώνεται, πως η Nexo αυτοπροσδιορίζεται ως ο μεγαλύτερος πάροχος δανείων σε κρυπτονομίσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σύμφωνα με τον Trenchev, η επιστροφή των θεσμικών επενδυτών από Δευτέρα στα γραφεία τους, μετά το πέρας των εορταστικών διακοπών αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην τιμή του Bitcoin.

Επιπλέον, το Bloomberg αναφέρει ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση που θέλει το Bitcoin να βρίσκει θέση εντός των χαρτοφυλακίων των διεθνών επενδυτών.

Ακόμη, από την πλευρά του ο Scott Minerd, ο οποίος κατέχει τη θέση του chief investment officer στην Guggenheim Investments, ανέφερε ότι τελικά το Bitcoin θα εκτοξευτεί σε μια τιμή που θα προσεγγίσει τις 400.000 δολάρια.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια