Χριστουγεννιάτικες Ταινίες που έχουμε Λατρέψει

 

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, φέρνουν χαρά, αισιοδοξία αλλά και τις μέρες των οικογενειακών συγκεντρώσεων που αποζητάμε όλοι, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το mood της οικογενειακής θαλπωρής πάνω από μισοφαγωμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι οι christmas movies, που με αφθονία έχει δημιουργήσει η έβδομη τέχνη και οι παραγωγοί του Hollywood.

1. The Grinch (2018)

Ο κακούλης και γκρινιάρης Γκριντς σχεδιάζει να κλέψει τα Χριστούγεννα , να τα εξαφανίσει και να εκδικηθεί το πνεύμα των ημερών. Δεν φανταζόταν , όμως ότι η καρδιά του θα μαλακώσει και θα γλυκάνει χάρη σε ένα γενναιόδωρο κορίτσι.

2.The Man Who Invented Christmas (2017)

Προσπαθώντας να αναβιώσει την καριέρα του, ο Τσαρλς Ντίκενς και μετά από απανωτές απορρίψεις από τους εκδότες του, ξεκινάει να γράφει μια ιστορία η οποία πρέπει να προλάβει να εκδοθεί πριν τα Χριστούγεννα και έχει ως πρωταγωνιστή τον Εμπενέζερ Σκρουτζ.  Το διαχρονικό και αγαπημένο από όλους έργο του “Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” θα μας θυμίσει γιατί αγαπάμε τα Χριστούγεννα.

3.Almost Christmas (2016)

Μια μεγάλη, αξιαγάπητη και αρκετά δυσλειτουργική οικογένεια συγκεντρώνεται για τα πρώτα Χριστούγεννα μετά το θάνατο της μητέρας, επειδή το ζήτησε ο πατριάρχης σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο. Εάν καταφέρουν ακι συνυπάρξουν πέντε μέρες κάτω από την ίδια στέγη, θα είναι …θαύμα!

4.Saving Santa (2013)

Το πιο πιστό και άτσαλο ξωτικό διαπιστώνει ότι ο μόνος τρόπος να σώσει τον Αι Βασίλη και τον Βόρειο Πόλο από την απειλή που δέχεται, είναι να χρησιμοποιήσει το έλκηθρο κι ένα μυστικό που θα τον ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να σώσει τον Αι Βασίλη δύο φορές!

5.The Best Man Holiday (2013)

Την ίδια μέρα που κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του διάσημου συγγραφέα Χάρπερ Στιούαρτ, πρέπει να παραστεί στον γάμο του καλύτερού του φίλου και μάλιστα ως κουμπάρος. Το χειρότερο όμως είναι ότι στο βιβλίο αποκαλύπτεται ότι κάποτε ο συγγραφέας διατηρούσε κρυφή σχέση με τη μέλλουσα νύφη.

6. Frozen -Ψυχρά κι ανάποδα (2013) 

Η Έλσα είναι παγιδευμένη στις παγερές δυνάμεις της που έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα, όμως η αδερφή της η Άννα, μαζί με τον φίλο της Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven, θα νικήσουν ξωτικά και καιρικές απόκοσμες καιρικές συνθήκες αποδεικνύοντας ότι η αδελφική αγάπη μπορεί να νικήσει όλα τα εμπόδια. Ακούστε το βραβευμένο με Όσκαρ σάουντρακ της ταινίας ενώ το Frozen 2 παίζεται ήδη στους κινηματογράφους.

7. Ο γιος του Άι Βασίλη -Arthur Christmas (2011)

Ο Άρθουρ δεν είναι συνηθισμένο παιδί, είναι ο γιος του Αι Βασίλη και είναι αρκετά αδέξιος! Θέλοντας να αποδείξει την αξία του αναλαμβάνει μια αποστολή, να πάει το δώρο σε ένα κορίτσι που φαίνεται να το έχουν ξεχάσει. Και όλο αυτό πρέπει να το καταφέρει σε λιγότερο από 2 ώρες.

8. Το Τανγκό των Χριστουγέννων (2011)

Τρυφερή, συγκινητική και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, η ταινία τοποθετείται την περίοδο της Δικτατορίας και πραγματεύεται τον ανομολόγητο έρωτα ενός υπολοχαγού (Γιάννης Στάνκογλου) με την γυναίκα (Βίκυ Παπαδοπούλου) του αντισυνταγματάρχη (Γιάννης Μπέζος). Αποφασισμένος να χορέψει μαζί της τη βραδιά των Χριστουγέννων αναθέτοντας σε έναν φαντάρο(Αντίνοος Αλμπάνης) να του μάθει να χορεύει κρυφά από όλους.

9. Χριστουγεννιάτικη ιστορία – A Christmas Carol (2009)

Ο Εμπενέζερ Σκρούτζ ακόμη μια χρονιά γυρίζει σπίτι του, μίζερος, περιφρονητικός και γκρινιάζοντας για τα Χριστούγεννα που θα του φορτώσουν ακόμη μια χρονιά στην πλάτη, αλλά ούτε ένα τσουβάλι χρυσάφι στον λογαριασμό του. Το ίδιο βράδυ τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του παρόντος και του Μέλλοντος τον επισκέπτονται και του δείχνουν τι θα συμβεί αν δεν αλλάξει και δεν επανορθώσει τα γρουσούζικα σφάλματά του πριν να είναι αργά.

10. Ο Αδελφός του Άι Βασίλη -Fred Claus (2007)

Ποιος άλλος εκτός από τον Βινς Βον θα μπορούσε να υποδυθεί τον κακομαθημένο, ξινισμένο και μεγαλύτερο αδελφό του Αι Βασίλη, τον Φρεντ;  Και γιατί να έχει κέφια αφού είναι αναγκασμένος να μετακομίσει στον Βόρειο Πόλο προκειμένου να βοηθήσει τον αδερφό του και τα ξωτικά να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών; Αυτό φυσικά δεν θα γίνει χωρίς το ανάλογο οικονομικό αντίκρυσμα σε ρευστό!

11. The Holiday (2006)

Δύο γυναίκες, μια Αμερικάνα και η άλλη Βρετανή αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς να περιμένουν πόσο αυτό θα αλλάξει την ζωή τους. Η Αμερικανίδα (Κάμερον Ντιάζ) ερωτεύεται τον αδερφό της Αγγλίδας (Κέιτ Γουίνσλετ) η οποία γνωρίζει έναν μουσικό στο Λος ‘Άντζελες. Πως θα εξελιχθεί η νέα κατάσταση θα φανεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα το περάσουν όλοι μαζί!

12.Χριστούγεννα με το… Ζόρι! – Christmas with the Kranks (2004)

Οι Κράνκς θέλουν να αντισταθούν στην μαζική υπερκατανάλωση των γιορτών και αποφασίζουν ως αντίδραση, να μην γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Η αναπάντεη άφιξη όμως, της κόρης τους που ήρθε για να περάσουν μαζί τις γιορτές, μεταθέτει επ΄αόριστον την προσπάθειά τους. Κωμωδία βασισμένη σε βιβλίο του συγγραφέα John Grisham.

13.The Polar Express (2004)

Ίσως η πιο τρυφερή και μαγική ιστορία που θα πείσει και τους πιο αυστηρούς κριτές των Χριστουγέννων, για την μαγεία των ημερών! Ένα αγόρι που θέλει αλλά δεν μπορεί να πιστέψει στον Αι Βασίλη, επιβιβάζεται σε ένα μαγικό τρένο, που κατευθύνεται προς το Βόρειο Πόλο.  Tον περιμένει και ο ανυπόμονος εισπράκτοράς, που αφού δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις τονίζει πως το τρένο είναι το Πολικό Εξπρές. Όλα είναι έτοιμα και ο μικρός δύσπιστος ξεκινά για το ταξίδι της ζωής του.

14. Ο Αϊ Βασίλης είναι… Λέρα -Bad Santa (2003)

Μπορεί μια Χριστουγεννιάτικη ταινία να γίνει χυδαία και ταυτόχρονα αριστουργηματική;

Εάν ο Billy Bob Thorton εμφανίζεται ως Άγιος Βασίλης… όλα είναι πιθανά. Καπνίζει, πίνει, μισεί τους ανθρώπους και εργάζεται ως …. Αι Βασίλης!! Τα σχέδιά του όμως, περιλαμβάνουν ληστεία και μάλιστα, την παραμονή των Χριστουγέννων.

15. Το ξωτικό των Χριστουγέννων – Elf (2003)

Ένα ξωτικό που ανακαλύπτει ότι είναι άνθρωπος που τον μεγάλωσε μια οικογένεια ξωτικών. Αποφασίζει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει τους πραγματικούς του γονείς. Οικογενειακή ταινία για όσους αγαπούν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

16. Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse (2001)

Κλασική Χριστουγεννιάτικη γιορτή με όλους τους ήρωες της Ντίσνεϊ, που θα γιορτάσουν στο σπίτι του Μίκυ τα Χριστούγεννα.

17. Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων – How the Grinch Stole Christmas (2000)

Ο πράσινος καλικαντζαράκος Γκριντς θα κλέψει τα Χριστούγεννα και θα τους εκδικηθεί όλους όσους τα αγαπούν. Ο Τζιμ Κάρει σε μια χριστουγεννιάτικη ταινία που αγαπάς να μισείς ακι λατρεύεις να παρακολουθείς με όλη την οικογένεια.

18. Jack Frost (1998)

Ένας πατέρας που δεν μπόρεσε να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στον γιο του χάνεται σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Την επόμενη χρονιά επιστρέφει ως χιονάνθρωπος και ψάχνει τρόπους να επανορθώσει απέναντι στον γιο του πριν φύγει για πάντα.

19. Home Alone 1 (1990)  20. Home Alone 2 (1992) 21. Home Alone 3 (1997)

Ο οκτάχρονος Κέβιν Μακαλιστερ, που έμεινε κατά λάθος μόνος στο σπίτι στη διάρκεια των Χριστουγέννων και ξεπέρασε σε ευρηματικότητα κλέφτες και λωποδύτες, έγινε ο αγαπημένος όλων μας και οι συνέχειες των ταινιών “Μόνος στο Σπίτι” αγαπήθηκαν από όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι ίσως η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του κινηματογράφου.

22. Ένας Μπαμπάς μα τι Μπαμπάς -Jingle All the Way (1996)

Ένας πατέρας υποσχέθηκε στον γιο του τη φιγούρα του Action man για τα Χριστούγεννα, αλά όλα τα καταστήματα έχουν ξεπουλήσει. Γυρναέι σεόλη την πόλη ψάχνοντας να βρεί την κούκλα , όπως και πολλοί άλλοι μπαμπάδες. Κωμωδία που θα σας κρατήσει όμορφη συντροφιά και θα αγαπήσουν οι μπαμπάδες.

23. The Santa Clause – Ο Άγιος Βασίλης μου (1994) 

Τι μπορείς να κάνεις όταν ρίχνεις κατά λάθος ένα χοντρό παππού ντυμένος στα κόκκινα  από την στέγη σου και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι αρχίζεις να μεταμορφώνεσαι εσύ σε Αγιο Βασίλη;

24. The Nightmare Before Christmas -Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (1994)

Μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων που θα λατρέψετε! Ο βασιλιάς του Halloween δεν ξέρει τι ακριβώς είναι τα Χριστούγεννα, αλλά είναι αποφασισμένος να κλέψει τον Αι Βασίλη για να τα γιορτάσει και στο δικό του βασίλειο.

25. The Muppet Christmas Carol (1992)

Τα αγαπημένα muppet θα σας πουν την δική τους εκδοχή της κλασικής χριστουγεννιάτικης ιστορίας με τον γρουσούζη γέρο που μισεί τα Χριστούγεννα.

26. National Lampoon’s Christmas Vacation -Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου (1989)

Η μεγαλειώδης εκδρομή που σχεδιάζει η οικογένεια Griswold καταλήγει σε μια μεγαλειώδη χριστουγεννιάτικη καταστροφή. Αυτοί ονειρεύονται παραδοσιακά και όμορφα Χριστούγεννα,αλλά οι αναποδιές διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς σταματημό!

27. Scrooged – Πάρτι φαντασμάτων (1988)

Ο Μπιλ Μάρεϊ απολαυστικός και μισητός ως άπληστος τηλεοπτικός παραγωγός , πρωταγωνιστεί σε μια μοντέρνα εκδοχή της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Τσαρλς Ντίκενς. Περνάει το μήνυμα χαρίζοντας γέλιο και μας θυμίζει ότι όσο νωρίτερα αναθεωρήσουμε τα κακώς κείμενα του εαυτού μας , τόσο λιγότερες επισκέψεις από πνεύματα θα δεχτούμε.

28. Gremlins (1984)

Ποιος δεν αγάπησε τα υπέροχα εξωγήινα πλασματάκια που μετατρέπονται σε τρομερά, κακομαθημένα τερατάκια, τα Gremlins ; Είναι το καλύτερο κατοικίδιο που μπορείς να επιλέξεις, αρκεί να τηρείς τους τρεις βασικούς κανόνες για να είναι αρμονική η συμβίωσή μαζί τους. Αν τους παραβιάσεις …..άπειροι κλώνοι θα σε κάνουν να καταλάβεις το λάθος σου.

29. It’s a Wonderful Life – Μια υπέροχη ζωή (1946) 

Αν και παλιά η ταινία, είναι ένα κλασικό Χριστουγεννιάτικο αριστούργημα που μας θυμίζει ότι υπάρχουν φύλακες άγγελοι στη ζωή μας και για ποιό λόγο αξίζει να ζούμε.

Ο Τζορτζ Μπέιλι, ένας καλόκαρδος και ονειροπόλος ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευών και στεγαστικών δανείων αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πνιγμένος από τα χρέη. Ο φύλακας άγγελος του, όμως έχει διαφορετική γνώμη.

30. Holiday Inn (1942)

Ο παλιός καλός Αμερικάνικος κινηματογράφος μας κρατάει πάντα συντροφιά με αισθηματικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες και μας θυμίζει πόσο όμορφο συναίσθημα είναι ο έρωτας.

Οι ήρωες της ταινίας, ένας χορευτής και ένας τροβαδούρος αγωνίζονται για την αγάπη μιας πανέμορφης γυναίκας.

Σχόλια