Lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα

 

Μόλις ξεκινήσει η άρση του lockdown, αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν πρώτα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη - Τι προβλέπεται στη μέθοδο «click away».

Λεπτομέρειες για το πώς θα ανοίξει η αγορά και το ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα όταν ξεκινήσει η άρση του lockdown παρουσίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μέθοδο «click away» -έναν από τους τρόπους με τον οποίο θα γίνονται οι αγορές εν μέσω κορωνοϊού.

Με τις αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς να αναμένονται ακόμα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, δεν αποκλείεται τα πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν να είναι τα εποχιακά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας που θα γίνει με μεγάλη προσοχή».

Η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο, με τον κ. Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη και τα καταστήματα με παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2020, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. 

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πουν οι γιατροί» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα της αγοράς όταν ξεκινήσει η άρση του lockdown.

Έρχεται το «click away» - Τι είναι και πώς θα εφαρμοστεί μόλις ξεκινήσει η άρση του lockdown

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι το «click away», το οποίο αφορά τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή. Παράλληλα, με αυτήν τη μέθοδο μειώνεται σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ανοίξουν πολύ αργότερα ή δεν θα ανοίξουν οι κλάδοι της οικονομίας που αποδεδειγμένα αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Πηγή: athensvoice.gr

Σχόλια