Κορονοϊός: Τι ισχύει για όσους πάσχουν από αλλεργίες

 

Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν ασθενείς που νοσηλεύονταν για COVID-19 και ταυτόχρονα έπασχαν από αλλεργίες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης.

Ανάμεσα στους παράγοντες που έλαβαν υπόψη οι επιστήμονες προκειμένου να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα της νόσου περιλαμβάνονταν η εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η διάρκεια παραμονής σε αυτή, η ανάγκη συμπληρωματικής αναπνευστικής υποστήριξης και η διασωλήνωση.

Η μελέτη εξέτασε τα αποτελέσματα πασχόντων από αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, έκζεμα και τροφικές αλλεργίες, χωρίς να βρει σημαντικές διαφορές στον αριθμό των παρεμβάσεων που χρειάζονταν αυτοί οι ασθενείς σε σύγκριση με τους νοσούντες από κορονοϊό χωρίς τις εν λόγω παθήσεις

«Εξετάσαμε τα διαγράμματα 275 ασθενών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και διαγνώσθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 για οποιοδήποτε ιστορικό αλλεργικών παθήσεων. Κατά την εξέταση των διαγραμμάτων σε μια περίοδο δύο μηνών, βρήκαμε ότι η σοβαρότητα της λοίμωξης δεν φάνηκε να διαφέρει ανάμεσα στους ασθενείς COVID-19 που έπασχαν από αλλεργίες και σε όσους δεν έπασχαν», σημειώνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και αλλεργιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, Δρ. Dylan Timberlake.

Όσον αφορά τη νοσηλεία σε ΜΕΘ, εισήχθη το 43% των ασθενών με αλλεργικές παθήσεις έναντι του 45% εκείνων χωρίς τις παθήσεις. Επίσης, το 79% των πασχόντων από αλλεργίες χρειάστηκε συμπληρωματική αναπνευστική υποστήριξη έναντι του 74% των άλλων ασθενών», σημειώνει ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Mitchell Grayson

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ασθενείς με αλλεργίες έπασχαν, επίσης, από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ένα γνωστό παράγοντα κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19.

Μετά την προσαρμογή των δεδομένων, οι ερευνητές εντόπισαν μία τάση η οποία υποδείκνυε πιθανή προστασία από την σοβαρή COVID-19 στους ασθενείς με προϋπάρχουσα αλλεργική νόσο, αλλά όχι άσθμα.

Η έρευνα θεωρείται προκαταρκτική και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργιών, Άσθματος και Ανολοσογίας (ACAAI).

Πηγή: onmed.gr/

Σχόλια