Covid-19: Αρνητικά ρεκόρ παντού και σκληρά μέτρα απαγόρευσης

 

Μουδιασμένοι από τα θλιβερά μαντάτα και κουρασμένοι από τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα οι πολίτες του κόσμου παρακολουθούν την επέλαση της πανδημίας παγκοσμίως, τη στιγμή που αρκετές χώρες καταγράφουν συνεχώς αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Χαρακτηριστικό είναι πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται περίπου 214.000 νέα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά, ενώ στις αρχές Ιουλίου το νούμερο ήταν στα 15.000. Την ίδια στιγμή αρκετές χώρες σκληραίνουν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο τα lockdown επιστρέφουν.

Παγκόσμιο ρεκόρ στις ΗΠΑ

Την πρωτοκαθεδρία έχουν, όπως συμβαίνει εδώ και μήνες, οι ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ 100.000 και πλέον νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα 100.233 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μέσα σε μια μέρα ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ανερχόταν σε 97.894 και είχε καταγραφεί στην Ινδία τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των μολύνσεων των τελευταίων δύο ημερών σημαίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, ότι στη χώρα καταγράφεται πλέον πάνω από ένα κρούσμα κάθε δευτερόλεπτο.

Συνολικά τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 3% του πληθυσμού της χώρας, ενώ 16 πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ νέων μολύνσεων, ενώ 13 πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σπάνε καθημερινά τα ρεκόρ στη Γερμανία

Σε 19.059 — αριθμό άνευ προηγουμένου από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα — ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκε στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων να φθάνει πλέον τις 518.753, δείχνουν σήμερα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 103 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 10.452 νεκρούς.

Θρήνος με 400.000 θύματα στη Λατινική Αμερική

Τραγική είναι η κατάσταση και στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την περιοχή όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως.

Χθες ξεπεράστηκε ο αριθμός των 400.000 θανάτων, ενώ τα περισσότερα θύματα καταγράφονται στη Βραζιλία, 159.477 στο σύνολό τους.

Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο η Βρετανία;

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους Times, ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown σε εθνική κλίμακα τις επόμενες ημέρες.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Times επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Πηγή: efsyn.gr

Σχόλια