Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Η χρήση της μάσκας θα είναι πλέον επιβεβλημένη στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε κλειστούς χώρους που κινείται πολύς κόσμος, όπως τα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια κ.ά.

Αλλάζει τελείως η πολιτική του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τη χρήση της μάσκας, με αφορμή τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Όπως ανέφερε σήμερα (Δευτέρα) ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, η χρήση της μάσκας θα είναι πλέον υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε κλειστούς χώρους που κινείται πολύς κόσμος, όπως τα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια κ.ά. Όπως αναφέρθηκε θα πρέπει να τη φορούν όλοι: και οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είχε αναφερθεί στη χρήση της υφασμάτινης μάσκας στην επόμενη φάση, ωστόσο είχε κάνει λόγο για «συμπληρωματικό μέτρο», το οποίο -όπως τόνισε- «δεν καταργεί το απόλυτο μέτρο που είναι να αποφύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο».

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διαφοροποίηση της πολιτικής του Υπουργείου στο πέρασμα του χρόνου, καθώς μόλις στις 9 Απριλίου (δηλαδή, μόλις μία ημέρα έπειτα από νέα οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για τη χρήση της μάσκας), ο κ. Τσιόδρας είχε τονίσει πως η χρήση της δεν συστήνεται από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον ευρύ κοινό».

efsyn.gr

Σχόλια