Στα δύσκολα, δοκιμάζονται οι άνθρωποι κι ο χαρακτήρας τους...

Όποιος δεν είναι στα δύσκολα δίπλα σου, δεν ήταν ποτέ! Στα ωραία και στα εύκολα, όλοι είμαστε πρόθυμοι. Στα “καλά και στα συμφέροντα” όλοι είμαστε καλοί. Όμως πώς το λέει η παροιμία; “Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα”.

Στα δύσκολα δοκιμάζεται η αντοχή, η ειλικρίνεια, η αγάπη, η υπομονή, η κατανόηση και όχι στα “πούπουλα”. Στη μοναξιά και στα ζόρια ποιοι είναι κοντά σου; Μέτρησες; Γιατί είναι κοντά σου; Επειδή εσύ είσαι μόνος και σου συμπαραστέκονται ή επειδή αυτοί είναι μόνοι και ζητούν παρηγοριά;

Ζητούν ακροατές ή συνομιλητές; Παρατήρησε λίγο. Στην πίεση κάποιοι κουμαντάρουν τον εγωισμό τους ή όπως πάντα βάζουν προτεραιότητα τον εαυτό τους;

Νοιάζονται για τους άλλους ή ψάχνουν τρόπους διαφυγής και σωτηρίας μόνο γι’ αυτούς; Μήπως μπαίνουν στο προστατευτικό καβούκι τους και περιμένουν να περάσει η “βαρυχειμωνιά” και ύστερα να σε θυμηθούν; Δεν έχουν τώρα λόγια γλυκά και παρήγορα να πουν ε; Ώρα για ξεκαθάρισμα λοιπόν!

Θα κρατήσεις σημειώσεις τώρα και θα βγάλεις τις αποφάσεις σου αργότερα. Μην ξεχάσεις για ποιους ήσουν προτεραιότητα και για ποιους αναμονή.

Αναρωτιέμαι.. Πόσος εγωισμός πια; Πόση ανοχή; Όλα δοκιμάζονται και αναθεωρούνται στα δύσκολα! Να η ευκαιρία!

Πηγή: loveletters.gr

Σχόλια