Φοιτήτρια φτιάχνει μάσκες για κωφάλαλους

Η 21χρονη φοιτήτρια Ashley Lawrence από τις Βερσαλίες αποφάσισε να φτιάξει μάσκες για κωφάλαλους και βαρήκοους, ώστε καμία ομάδα ανθρώπων να μην παραγκωνίζεται και εν μέσω πανδημίας.

Η Ashley Lawrence, φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας με ειδίκευση στα άτομα με προβλήματα ακοής στο Κεντάκι, πήρε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία, προκειμένου να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο, στον περιορισμό της περιθωριοποίησης των κωφάλαλων και βαρήκοων ατόμων εν μέσω πανδημίας.

Η χειλεανάγνωση και οι εκφράσεις του προσώπου είναι απαραίτητα στοιχεία της νοηματικής γλώσσας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπόδια στην επικοινωνία την περίοδο αυτή, που όλοι φορούν μάσκες.




«Είμαστε όλοι σε κατάσταση πανικού αυτή τη στιγμή, ωστόσο σε κάποιους ανθρώπους δεν δίνεται η δέουσα προσοχή. Οπότε ένιωσα πως ήταν σημαντικό, στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι άνθρωποι να μπορούν να επικοινωνήσουν» εξηγεί η Ashley, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία μασκών με ένα διαφανές "παράθυρο" στο κέντρο ώστε να είναι ορατό το στόμα – και, άρα, τα λεγόμενα – αυτού που τη φοράει.

Τις τελευταίες ημέρες, η φοιτήτρια έχει δεχτεί δεκάδες παραγγελίες, ενώ οι μάσκες διατίθενται δωρεάν. "Αν είσαι καλά, αν είσαι στο σπίτι σου και δεν δουλεύεις, τότε κάνε κάτι για έναν συνάνθρωπό σου. Θα σε κάνει να νιώσεις καλά και θα έχεις βοηθήσει κάπως το σύνολο", τόνισε.

Η Ashley διαθέτει το e-mail της, ώστε όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να παραγγείλει (dhhmaskproject@gmail.com) ενώ δημιούργησε και τον λογαριασμό GoFundMe, όπου μπορεί κανείς να προσφέρει χρήματα ώστε να συνεχίσει το έργο της, καλύπτοντας τα έξοδα αποστολής και το κόστος των υλικών της.

Σχόλια