Στο έλεος του Ηφαιστίωνα η Ελλάδα

Με χιόνια και τσουχτερό κρύο θα συνεχιστεί σήμερα ο καιρός. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να χιονίσει και σήμερα στην Αττική και μάλιστα και σε χαμηλό υψόμετρο. Αναλυτικά, το πρωί αναμένεται χιονόπτωση στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπου στα βόρεια προάστια αναμένεται να είναι πυκνή, όπως και χθες. Χιόνι αναμένεται και στα δυτικά προάστια, ενώ στην υπόλοιπη Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Η πρόγνωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα συνεχιστεί και σήμερα μέχρι το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, πλην Θράκης, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Κατά τόπους οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα ωστόσο τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σχόλια