Κόμπι Μπράιαντ: Ο κόσμος του μπάσκετ θρηνεί τη μεγάλη απώλεια

kobe bryant
«Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Tony Imbrenda, επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην κομητεία του Λος Άντζελες. Ο Imbrenda δεν επιβεβαίωσε ποιος ήταν στο ελικόπτερο, ή σε ποιον άνηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτης του ήταν ο θρυλικός παίκτης του ΝΒΑ.

Συλλυπητήρια μηνύματα έγραψαν, μεταξύ άλλων, ο Κέβιν Λοβ, ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Τόνι Πάρκερ, ο Νικ Καλάθης και ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «φρικτή είδηση», σχολιάζοντας τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. «Είναι μια φρικτή είδηση», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Ο Μπράιαντ θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών και ταυτίστηκε με τους Λος Άντζελες Λέικερς όπου εκεί αγωνίστηκε για είκοσι χρόνια. Κέρδισε δύο Ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ και το όνομά του είναι στο Νο4 με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, με 33.643 πόντους. Με τους Λος Άντζελες Λέικερς φόρεσε τα νούμερα 8 και 14 που πλέον έχουν αποσυρθεί και δεν δίνονται σε άλλους παίκτες.

Ο Μπράιαντ έγινε 18 φορές NBA All Star και 15 φορές μέλος της All-NBA team, 12 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2008, ενώ έγινε ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε 20 χρόνια.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια