Το νέο εντυπωσιακό αεροδρόμιο του Πεκίνου (video)

Το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Κίνας προκαλεί δέος. Το εντυπωσιακό Bejing Daxing είχε ανοίξει τις πύλες του μερικές ημέρες πριν τους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Ο αερολιμένας έχει τη μορφή ενός αστερία σε μεταλλική μορφή, γι’ αυτό και του προσέδωσαν το εν λόγω όνομα. Το φουτουριστικό αεροδρόμιο κόστισε συνολικά 25,5 δισ. δολάρια(εάν υπολογιστούν και οι σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις) και βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νότια του κέντρου της κινεζικής πρωτεύουσας. Με πλήρη δυναμικότητα αναμένεται να λειτουργήσει το 2025, υποδεχόμενο 72 εκατ. επιβάτες τον χρόνο, κάτι που θα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα μεμονωμένο τερματικό σταθμό.

Σε αντίθεση με τα κλασσικά αεροδρόμιο, το νέο κτίριο είναι αρκετά ψηλό με δύο επίπεδα για τις αναχωρήσεις και άλλα τόσα για τις αφίξεις. Ακριβώς κάτω από τον τερματικό σταθμό βρίσκεται ένας σταθμός μετρό, ενώ μια γραμμή εξπρές αναμένεται να επιτρέψει τη σύνδεση με το κέντρο της πόλης σε περίπου 20 λεπτά.

Σχόλια