Πώς θα διαχειρίζεσαι σωστά τους καυγάδες στη σχέση σου

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται και να είναι συνέχεια στα μέλια. Υπάρχουν όμως σίγουρα ζευγάρια που δεν μετατρέπουν τα ασήμαντης αιτίας καυγαδάκια της καθημερινότητας σε ομηρικούς καυγάδες, δεν εξαπολύουν κατηγορίες και βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλον και δεν καταλήγουν να ξεστομίζουν λόγια που την επόμενη στιγμή μετανιώνουν. Κοινώς, ξέρουν πολύ καλά πώς να μην διογκώνουν το πρόβλημα και να τσακώνονται σαν δύο άνθρωποι που πάνω απ' όλα αγαπιούνται.

Επειδή λοιπόν δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να είσαι αυτός ο τύπος που τσακώνεται με φωνές και βρισιές και γίνεται θέαμα σε όλη τη γειτονιά, ιδού μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να χαλιναγωγήσεις τον εαυτό σου και να διαχειριστείς σωστά μια διαφωνία/σύγκρουση με την καλή σου.

Άνοιξε τα αυτιά σου
Επειδή η καλή επικοινωνία είναι το παν σε ένα τσακωμό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να μάθεις να ακούς, όχι μόνο να μιλάς. Δίνοντας χώρο και χρόνο σε εκείνη να σου εξηγήσει πώς αισθάνεται της δείχνεις ότι νοιάζεσαι και ότι πρόθεσή σου είναι η λύση της παρεξήγησης.

Μην κάνεις τον ξερόλα
Ένα δεύτερο μέγα λάθος που συνήθως κάνουν οι άντρες όταν τσακώνονται είναι να λειτουργούν σαν παντογνώστες και ακόμα χειρότερα, σαν δικαστές κατηγορώντας τις γυναίκες ότι δεν σκέφτονται πριν μιλήσουν και ότι βάζουν το συναίσθημα πάνω από τη λογική. Την επόμενη φορά αντί να το παίζεις δικαστής, προσπάθησε να αφήσεις στην άκρη το αλαζονικό σου ύφος και ακόμα κι αν εκείνη έχει άδικο να την προσεγγίσεις με ηρεμία. Χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «ίσως», «μάλλον» και φράσεις όπως «είναι πολύ πιθανό», είναι πιο εφικτό να καταφέρεις να πείσεις τον άλλον, εν προκειμένω το κορίτσι σου, για την εγκυρότητα της άποψής σου. Αν όμως της επιτεθείς, θα το καταλάβει, θα αμυνθεί και θα οδηγηθείτε σε αδιέξοδο.

Μην χτυπάς κάτω από τη μέση
Όσο εξοργισμένος κι αν είσαι εκείνη τη στιγμή, μην κάνεις αυτό το λάθος: Να επαναφέρεις στη συζήτηση μια παλιά διαφωνία σας για κάτι που είχε πει ή κάνει και σε είχε πληγώσει/στενοχωρήσει/θυμώσει. Άσε το παρελθόν, στο παρελθόν και μάθε να τσακώνεσαι για το παρόν. Ανακυκλώνοντας παλιά προβλήματα, για τα οποία έχετε καυγαδίσει και τα έχετε αποφασίσει να τα αφήσετε πίσω σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διογκώσετε το πρόβλημα, να βρεθείτε ξαφνικά να τσακώνεστε άγρια, να λέτε πράγματα που δεν τα πιστεύετε και να φθείρετε σταδιακά τη σχέση σας. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλετε και οι δύο.

Κάνε focus στο λόγο που διαφωνείτε τη δεδομένη στιγμή, διατήρησε την ψυχραιμία σου και ο καυγάς θα τελειώσει πιο σύντομα απ' όσο φαντάζεσαι.




Σχόλια