Κατάρρευση της Thomas Cook: Τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορες γωνιές του πλανήτη

Χάος έχει προκύψει από την χρεοκοπίας της Thomas Cook, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου,με 600.000 τουρίστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. 50.000 εξ' αυτών, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περίπου 50.000 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς η χρεοκοπία της Thomas Cook δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν το ταξίδι για τον τελικό προορισμό τους μιας και τα εισιτήριά τους έχουν ακυρωθεί!

Σύμφωνα με τον υπουργό, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου οι εγκλωβισμένοι να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσω της βρετανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, η οποία ασφαλίζει τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών των τουριστών της Thomas Cook. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο τουριστικό σποτ της Thomas Cook ήταν για την Κω!

Προσπάθεια επαναπατρισμού 600.000 τουριστών, το απόλυτο τουριστικό χάος!
Η Thomas Cook χρεοκόπησε τα ξημερώματα, όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης ύψους 200 εκατ. λιρών από τους δανειστές της, ώστε να αποφύγει την κατάρρευση. «Η Thomas Cook έπαυσε τις εμπορικές συναλλαγές, οπότε οι πτήσεις της εταιρείας έχουν πλέον ακυρωθεί», ανακοίνωσε λίγο αργότερα η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σημαίνοντας το... χάος.

Τεράστια προβλήματα για τους ξενοδόχους της Κρήτης
Από χθες ήδη, πριν γίνει γνωστή η χρεοκοπία της Thomas Cook και ήταν σε εξέλιξη το κρίσιμο ΔΣ, ο προβληματισμός στους επαγγελματίες του τουρισμού στην Κρήτη ήταν έντονος. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εγκλωβισμένοι πελάτες, αλλά και οι επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο να έρθουν το επόμενο διάστημα, και συνολικά για τα συμβόλαια και τις συνεργασίες της εταιρείας, που φτάνουν στο Ηράκλειο στο 80% των ξενοδοχείων, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, πριν την κατάρρευση της εταιρείας ο κ. Χαλκιδαδάκης εκτιμούσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχόλια