Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία σε Θεσσαλονίκη - Τρίκαλα (video)

Το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας.

Στη δυτική Θεσσαλονίκη, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε κυρίως τον Εύοσμο, την Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο και την Ευκαρπία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ παρενέβη για απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα.

Το πρωί, οι κάτοικοι με σκούπες και σφουγγαρίστρες ανά χείρας, προσπάθησαν να καθαρίσουν και να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τις περιουσίες τους.

Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Τρίκαλα

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το βράδυ της Πέμπτης χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.



Ήπειρος: Έντονες καταιγίδες και σφοδρή χαλαζόπτωση.. Άσπρισε η παλιά εθνική!

Εικόνες που παραπέμπουν στην καρδιά του χειμώνα αντίκρισαν διερχόμενοι οδηγοί στην παλιά εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου, από την διασταύρωση προς Λιγκιάδες και μέχρι το Δρίσκο. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ήταν σφοδρή. Σε μεγάλο μέρος των ορεινών εκδηλώθηκαν και έντονες καταιγίδες, χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.





Εξασθενούν τα φαινόμενα την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νότια θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νοτιοδυτικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: topontiki.gr

Σχόλια