Βοβούσα: Το όμορφο ελληνικό χωριό που χωρίζεται στα δύο από ένα ποτάμι

Η Βοβούσα είναι μια μαγευτική εμπειρία για όποιον την επισκέπτεται πρώτη φορά. Είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό στην Ανατολική πλευρά του Ζαγορίου και απέχει μόλις 77 χλμ. από τα Ιωάννινα. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.000 μ. και τη διαρρέει ο ποταμός Αώος, όπου η βουή των νερών του ήταν αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του.
Στο μέσο του χωριού θα θαυμάσετε το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι (κτίστηκε το 1748 από τον Αλέξιο Μήσιο), που συνδέει τις δυο όχθες καθώς και το πλούσιο δάσος της Βοβούσας που αποτελεί ένα κομμάτι του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου.

Η Βοβούσα όντας και αυτή Βλαχοχώρι όπως τα γειτονικά χωριά των Γρεβενών θα διαπιστώσετε ότι οι κάτοικοί της παραμένουν πιστοί στις ενδυμασίες, τα ήθη και τα έθιμά τους.  Θα απολαύσετε μοναδικά τοπία και μεγάλα δάση με την παρουσία της αρκούδας να είναι πάντα αισθητή σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Μπορείτε να περπατήσετε για να φθάσετε στο Αρκουδόρεμα μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, επίσης έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε πολλά άλλα μονοπάτια στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού αλλά και να απολαύσετε μοναδικές διαδρομές στη φύση με το αυτοκίνητο σας.
Επίσης, επειδή τη διασχίζει ο ποταμός Aώος αποτελεί το ορμητήριο των φίλων του καγιάκ και του ράφτινγκ από την οποία μπορείτε να φτάσετε μέχρι την Κόνιτσα και είσοδος του Εθνικού Δρυμού Κάλντα.

Η Βοβούσα χιονισμένη...


Σχόλια