Σεφ μαγειρεύει χρησιμοποιώντας σπέρμα

Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, όλο και κάτι «πρωτότυπο» θα εμφανιστεί με τη φιλοδοξία να… αλλάξει τα δεδομένα της μέχρι τώρα αντίληψής σου για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ένα γεύμα. Κάτι τέτοιο κάνει και ένας σεφ στο Λονδίνο που οργανώνει μαθήματα μαγειρικής στα οποία ένα από τα βασικά συστατικά του είναι το… σπέρμα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στα εν λόγω μαθήματα είναι οι συμμετέχοντες να προσκομίσουν φρέσκο ή κατεψυγμένο σπέρμα- δικό τους ή του συντρόφου τους- το οποίο και θα… χρησιμοποιήσουν με τις τεχνικές που θα διδαχτούν ώστε να απολαύσουν τις «θρεπτικές» του ιδιότητες στο έπακρο. Η γκάμα των πιάτων που θα παρουσιάζονται στο σεμινάριο περιλαμβάνει από ορεκτικά και κυρίως πιάτα με ρύζι ή κοτόπουλο, μέχρι ροφήματα όπως λ.χ το παγωμένο τσάι… Αηδία…

Βέβαια, ο σεφ δεν είναι ο πρώτος που σκέφτηκε να παρουσιάσει κάτι τέτοιο αφού στην αγορά έχει ήδη κυκλοφορήσει το βιβλίο μαγειρικής «Natural Harvest» του Paul Phoenhauer που περιέχει συνταγές που βασίζονται στο σπέρμα, το οποίο μάλιστα έχει αποσπάσει και πάρα πολύ καλές κριτικές.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων της εκδήλωσης δήλωσε στον Independent ότι τρομάζει με την ιδέα και ότι του ίδιου του φαίνεται περίεργη, όμως αντικρούει την σκέψη του- και πολλών άλλων ομολογουμένως- λέγοντας ότι τα αβγά που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Το αμφιλεγόμενο σεμινάριο πάντως, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί μόνο αν συμπληρωθούν 30 συμμετέχοντες.

Σχόλια