Οι καινοτόμες αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας!

Τουλάχιστον δέκα νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν στη Βουλή τους επόμενους μήνες ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας .

Οι αλλαγές στοχεύουν στο σύνολο των λειτουργιών των οργανισμών και των φορέων, καθώς και στο ΕΣΥ, καθώς σύμφωνα µε το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όλες οι δομές θα «σαρωθούν» και θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και πρόσωπα.

Όλων των νέων μέτρων θα προηγηθούν οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών µε δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» το πρώτο πακέτο ρυθμίσεων θα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του µαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικός μηχανισμός στα νοσοκομεία ώστε να εισάγονται µε διαδικασίες-εξπρές οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου.

Σε δεύτερο χρόνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα υλοποιηθεί το σχέδιο ενημέρωσης, ακόμη και µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή οµάδα στην οποία ανήκουν. H ρύθμιση αυτή θα αφορά στο σύνολο των ασφαλισμένων.

Σχόλια