Εύβοια: Αθώος δηλώνει ο βασικός ύποπτος

Αθώος δηλώνει ο ύποπτος για εμπρησμό στην υπόθεση της μεγάλης, δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, που κατέκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα πευκοδάσους την περασμένη εβδομάδα.

Ο άντρας, που είναι ο βασικός ύποπτος για την μεγάλη πυρκαγιά, έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, επιμένοντας στο άλλοθί του.

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια εμπλοκής του, ο 33χρονος ισχυρίζεται, μιλώντας στον Σκάι, πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βρισκόταν με συγγενικά του πρόσωπα στο χωριό Κατούνια, 25 χιλιόμετρα από το σημείο που εκδηλώθηκε η πύρινη λαίλαπα.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν, τι ώρες και τέτοια (…) Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν (…) Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει “Ξέρεις τίποτα;”, του λέω “Όχι, πρώτη φορά το βλέπω”».

Πάντως, το άλλοθι αυτό του ενός εκ των τριών υπόπτων στους οποίους έχει επικεντρώσει την προσοχή τους τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής, θεωρείται διάτρητο, καθώς τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φαίνεται να τον διαψεύδουν.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Σκάι, τα προφορικά στοιχεία που πήρε η ΕΥΠ η οποία ενεπλάκη στη δικασία άρσης απορήτου δείχνουν το κινητό τηλεφωνο του 33χρονου να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τον τόπο, δηλαδή, διαμονής του, το κρίσιμο χρονικό διάστημα έναρξης της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.

Ο 33χρονος άντρας είχε συλληφθεί το 2018 για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.


* newsone.gr

Σχόλια