Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα - Πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου

Στις 18:32 ο Αλέξης Τσίπρας, βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Τζανακόπουλος και κατευθύνθηκε προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπως είχε προαναγγελθεί.  Εκεί,  ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κινήσει τις διαδικασίες για τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, στις 7 Ιουλίου.

Παρουσία τηλεοπτικής κάμερας, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε «Όπως γνωρίζετε το έχω προαναγγείλει, προτίθεμαι να ζητήσω την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Από την ημέρα των εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου πέντε μηνών, πράγμα το οποίο μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την εθνική Οικονομία. Δεδομένου ότι έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο που δεν πρέπει να διαταραχθεί γιατί ίσως οι κόποι του ελληνικού λαού, να πήγαιναν χαμένες».

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε: «Αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο του Συντάγματος, όπως έχει εφαρμοστεί στην Κοινοβουλευτική μας παράδοση».



πηγή:protothema.gr

Σχόλια