10 ιδιαίτεροι τρόποι να πείτε «Σ’αγαπώ»

Αν δυσκολεύεστε με τις λέξεις, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να δείξετε την αγάπη σας.

Όλοι ξέρουμε ότι οι άνθρωποι βιώνουμε την αγάπη με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι χρειάζονται τρυφερότητα, άλλοι προτιμούν τον έπαινο και για άλλους οι πράξεις δείχνουν περισσότερα από τις λέξεις. Ορίστε λοιπόν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εκφράσετε την αγάπη σας με άλλους τρόπους.

10 ιδιαίτεροι τρόποι να πείτε «Σ’αγαπώ»


1. Τυχαίες πράξεις καλοσύνης προς το/τη σύντροφό σας: Όταν ο/η σύντροφός σας χρειάζεται μια μικρή βοήθεια, βάλτε κι εσείς ένα χεράκι. Αν εκείνος ή εκείνη είναι πολύ κουρασμένος/η για να βγάλει τον σκύλο βόλτα ή να πλύνει τα πιάτα, αναλάβετε εσείς, ώστε να δείξετε ότι το κατανοείτε και ότι νοιάζεστε.

2. Στείλτε μικρά μηνύματα: Με όλα τα επικοινωνιακά εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, έχουμε τη δυνατότητα να παραμένουμε σε στενή επαφή με όσους αγαπάμε. Στείλτε μικρές καρδούλες και ερωτικά σημειώματα κατά τη διάρκεια της μέρας και θα δείτε ότι αυτός ο τρόπος θα αποδειχθεί αποτελεσματικός, για να κρατήσει τη φλόγα ζωντανή.

3.Κάντε μια καλή κίνηση χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος: Όταν φέρνετε λουλούδια στο σπίτι ή ετοιμάζετε ένα ιδιαίτερο γεύμα, αυτές οι κινήσεις δηλώνουν στο άτομο που αγαπάτε ότι ενδιαφέρεστε να του δείχνετε ότι νοιάζεστε πραγματικά. Είναι πράξεις αγάπης και σίγουρα θα εκτιμηθούν από την άλλη πλευρά.

4. Κάντε και πάλι μικρά πράγματα που κάνατε όσο φλερτάρατε: Θυμάστε τότε που ανοίγατε πόρτες και τραβούσατε καρέκλες; Τι θα λέγατε λοιπόν αν του δείχνατε πόσο όμορφος είναι ή αν της συμπεριφερόμασταν τόσο γλυκά που τα άλλα ζευγάρια να κοκκίνιζαν από τη ζήλια τους; Αυτός εδώ αποτελεί έναν διασκεδαστικό στόχο.

5. Ζητήστε από τον έρωτά σας να σας δείξει τι θα ήθελε να κάνετε και ύστερα προσπαθήστε: Προσφέρετε στο/στη σύντροφό σας με τον τρόπο που εκείνος/εκείνη θα προτιμούσε.

6. Φερθείτε ευγενικά στους φίλους και συγγενείς του/της: Ένας τρόπος για να δηλώσετε την αγάπη σας είναι με το να είστε ευγενικοί με ανθρώπους που γενικά νιώθετε λίγο άβολα να συναντάτε. Οι περισσότεροι έχουμε συγγενείς (κοντινούς και μακρινούς) που μπορεί να ανακατεύονται με τον λάθος τρόπο, αλλά η αποδοχή τους ως μέρος της οικογένειας θα κάνει τη σχέση σας πιο εύκολη.

7. Αφουγκραστείτε τι θέλει να σας πει ο/η σύντροφός σας: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που να μπορείτε να κάνετε από το να ακούτε εκείνον/η που αγαπάτε, όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και θέλει να σας το επικοινωνήσει. Δε χρειάζεται να αφορά στη σχέση σας· όλοι έχουμε προβλήματα πού και πού και χρειαζόμαστε έναν σύμμαχο.

8. Ξαπλώστε μια ώρα πριν τον ύπνο μαζί: Μόνο τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι αρκετά για να εκφράσετε την απέραντη αγάπη σας. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να δείξετε την τρυφερότητά σας και βεβαίως να λάβετε και εσείς αγάπη. Αυτή είναι με διαφορά η καλύτερη ώρα της ημέρας.

9. Κάντε μικρά δωράκια: Τα μικρά και φθηνά είναι μια χαρά, αφού στην ουσία απλά δηλώνουν πόσο πολύ σκέφτεστε τον έρωτά σας μέσα στη ημέρα. Απλά και μόνο η πράξη της προσφοράς είναι μια πράξη αγάπης.

10. Αυθόρμητες αγκαλιές και φιλιά: Όταν είστε τρυφεροί σε άσχετες στιγμές μέσα στη μέρα, δείχνετε πόσο πολύ νοιάζεστε. Η τσιγγουνιά εδώ δεν έχει θέση.

Όταν μάλιστα ανακαλύψετε ακριβώς τους ιδιαίτερους τρόπους με τους οποίους ο/η σύντροφός σας αντιλαμβάνεται την αγάπη σας, τότε θα μπορείτε πλήρως να εκφραστείτε και να συνδεθείτε σε βαθύτερο επίπεδο μαζί του/της. Μια απλή ερώτηση και μόνο: «Τι μπορώ να κάνω για να σου δείξω ότι σε αγαπώ πραγματικά;» θα διευκολύνει τα πράγματα και μερικές φορές θα είναι και αρκετή.

Σχόλια