Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό του ψηφιακό κρυπτονόμισμα

Το Facebook βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο ψηφιακό κρυπτονόμισμα μέσα στο 2020 ή και έως το τέλος του 2019. Στόχος του είναι να έχει «στήσει» ένα σύστημα ψηφιακών πληρωμών σε τουλάχιστον δέκα χώρες εντός του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις γίνονται με μεγάλους αμερικανικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και με ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, μεταξύ των οποίων ένα που έχουν δημιουργήσει οι «ορκισμένοι» εχθροί του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, οι δίδυμοι αδελφοί Winklevoss, κάποτε συνιδρυτές του Facebook.

Μια μυστικοπαθής μονάδα του Facebook εργάζεται εδώ και πάνω από ένα έτος για να δημιουργήσει το νέο νόμισμα (αναφέρεται ως GlobalCoin στο εσωτερικό της εταιρείας), το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες του για να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο, καθώς επίσης για να αγοράζουν πράγματα όχι μόνο στo Facebook και στις θυγατρικές του (Instagram, WhatApp), αλλά επίσης σε διάφορα άλλα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με τους Financial Times και το BBC.

Σχόλια