Τα ζώδια του σαββατοκύριακου (20-21)

ΚΡΙΟΣ
Αισθάνεστε πιο στριμωγμένοι κι από επιβάτες του μετρό 9:05 το πρωί στην αποβάθρα του Συντάγματος με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας – και με το δίκιο σας βέβαια, αφού είχατε μουχλιάσει συναισθηματικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αφού και τίποτα δεν πήγαινε όπως το θέλατε (παρότι υπήρχε και γκομενική κινητικότητα και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της δουλειάς). Πλέον όμως είστε γυναίκα του γλεντιού, καθώς η Αφροδίτη βρίσκεται πάνω σας και η Πανσέληνος έχει κάνει όσα χρειάζεται για να καταλάβετε πως αν εσείς δεν ασχοληθείτε με τον εαυτό σας ολοκληρωμένα (keyword being “ολοκληρωμένα” και όχι απλά σε επίπεδο προθέσεων), κανείς δε θα μπει στον κόπο. H μίνι περίοδος της ανανέωσής σας συνεχίζεται με τον Ήλιο στον Ταύρο, ο οποίος επίσης σάς πιέζει να δράσετε χωρίς να αφήσετε πολλά περιθώρια για να ξεχαστεί το οτιδήποτε (ειδικά γκομενικώς, στη βράση κολλάει το σίδερο και ο Θανάσης μαζί του), ειδικά σε αυτή τη φάση της δημιουργίας όπου βρίσκεστε.

ΤΑΥΡΟΣ
Είστε ενθουσιασμένοι (#not) με τις εξελίξεις των ημερών, που διαθέτουν αυτό τον όγκο εργασιών “στο περίπου”, το σπαστικότερο είδος δηλαδή υποχρεώσεων που μπορεί να σου τύχει. Η πίεση είναι μεγάλη (και ο καιρός δε βοηθάει) ωστόσο παρά τις μεγάλες απαιτήσεις των γύρω σας (ξανά, για “περίπου” υποχρεώσεις και άλλα πράγματα) , η Αφροδίτη θα φτιάξει την ψυχολογική σας κατάσταση, αν βέβαια ο εγκέφαλός σας δε “φάει” κάποιο από τα γνωστά κολλήματά του και σάς προσδώσει την αίσθηση πως όλα όσα συμβαίνουν (εκτός από την πίτσα με το πεπερόνι) είναι μάταια. Το θέμα είναι να αντιμετωπίσετε ό,τι χρειαστεί για να αισθανθείτε καλύτερα και όχι να το θάψετε κάτω από το χαλί, προσποιούμενοι ότι δε σας ενοχλεί τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, περνάμε στην περίοδο των γενεθλίων σας και έτσι με τον Ήλιο πάνω σας θα αισθανθείτε καλύτερα άμεσα, ακριβώς όπως η Μάρω Λύτρα όταν χώρισε τον Καραφώτη, πριν καν επιστρέψει στον Καναδά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Από μέσα “Κόλαση έχει γίνει η ζωή μου, κόλαση και φωτιά μες την ψυχή μου” κι απέξω “γιατί δε με θες κυρά μου, επειδή είμαι ψαράς”. Η Πανσέληνος στις 19 του μήνα σάς έχει ανοίξει πάρα πολύ την όρεξη για γκομένισμα, και αδυνατείτε να κατανοήσετε γιατί κάποιος μπορεί να μη σας θέλει (spoiler: έχει άλλες δουλειές αυτή την περίοδο, όπως εξάλλου και εσείς). Τέλος πάντων, το σύμπαν ακούει τη γκρίνια σας για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα υπάρξει γκομενική δραστηριότητα/ δραστηριοποίηση (έστω), ωστόσο η έμφαση δίνεται στη δουλειά, πράγμα ανακουφιστικό μεν, αλλά όχι τόσο γκλάμορους για να σας ικανοποιήσει ψυχικά. Ο Ήλιος στον Ταύρο από το Σάββατο θα προσπαθήσει να σας ζορίσει με πρακτικά ζητήματα, ωστόσο εσείς δε χαμπαριάζετε από πιέσεις, άμα είναι να βρεθεί σον σον μπροστά σας, είστε ικανοί να ξεχάσετε πως έχετε τριπλοπαρκάρει στην Κηφισίας Τρίτη πρωί στις 8:30 (και μπράβο σας, διότι αυτό δείχνει determination).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ή που θα βαριέστε να πάτε μέχρι την κουζίνα να βάλετε νερό και θα σας έχουν με τον ορό στο δωμάτιο ή που θα θέλετε να τα κάνετε όλα μαζί. Τα καλά νέα είναι ότι η Πανσέληνος θα σας αναγκάσει να ρίξετε τους τόνους, αφού θα ασχοληθείτε με το σπίτι και το σόι (φυσικά με ένα κουρτινόξυλο είναι δύσκολο να μαλώσει κανείς, για τη μάνα σας δεν ισχύει το ίδιο, γι’ αυτό και κινηθείτε ανάλογα) και τα καλύτερα είναι ότι ξαλαφρώνετε σε σχέση με τη δουλειά ήδη από το Σάββατο. Το πρόβλημα, κλασικά, είναι πως θεωρείτε αδυναμία το να πείτε “δε μπορώ ρε παιδιά, κουράστηκα να διοικώ”, και προτιμάτε να σας χτυπάνε σαν το χταπόδι στα βράχια της Αλόννησου (βρήκα το παντελόνι σου) προκειμένου να μη φανεί η αδυναμία σας. Ευτυχώς από το Σάββατο οι φίλοι σας θα βοηθήσουν πολύ ώστε να αποκτήσετε ξανά φόκους, αρκεί να μην παρεξηγήσετε τις προθέσεις τους.

ΛΕΩΝ
To τι δράμα ζει ο εγκέφαλός σας (από μόνος του) ενόψει Πάσχα και διαφόρων καταστάσεων που συμβαίνουν αυτή τη χρονική περίοδο (κυρίως: εξάντληση από τη δουλειά και too much to take in από το σόι) πάει στράφι, ενώ θα μπορούσε να γίνει ωραιότατη 165η σεζόν της Λάμψης. Σε κάθε περίπτωση, η Αφροδίτη θα σας αλλάξει τη διάθεση, το ταξιδάκι που λιγουρεύεστε θα έρθει, ενώ και η επικοινωνία σας με τους γύρω αναμένεται να βελτιωθεί άμεσα και να μην αισθάνονται ότι αν δε συμφωνήσουν μαζί σας σε οτιδήποτε, θα τους ευχηθείτε μέχρι και να τους καεί το βίντεο. Ενιγουέι, όλα ηρεμούν από το Σάββατο και μετά, καθώς και το τοπίο στη δουλειά θα γίνει πιο ξεκάθαρο και, σε κάθε περίπτωση, θα είστε απαλλαγμένοι από αγχωτικές σκέψεις και όλα τα “what if” του κόσμου (που καταλήγουν πάντα σε καταστροφικές συνέπειες). Ναι, Βίρνα, εννοούμε πως από το Σάββατο θα ηρεμήσετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τα νεύρα σας έχουν υπάρξει και σε καλύτερη κατάσταση (συνήθως μετά από γενική καθαριότητα συμβαίνει αυτό, ή όταν κάνετε konmari στα πετσετάκια της κουζίνας), ωστόσο μην παραπονιέστε καθόλου, διότι γκομενικά τα πράγματα πάνε περίφημα, ενώ και σε επίπεδο νέων συνεργασιών για λεφτάκια/ νέων ευκαιριών για δουλειά βλέπετε κινητικότητα και αισθάνεστε πολύ “αρέσω, παιδί μου, αρέσω και πώς να το κάνουμε”. Από το Σάββατο όλα στρώνουν και μπορεί μεν να μην έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς, γνωρίζετε όμως ακριβώς πού βρίσκεστε και επανέρχεστε στα φυσιολογικά για τα δικά σας δεδομένα επίπεδα ρεαλισμού. Το βασικότερο όλων είναι να απολαύσετε τις γκομενικές εξελίξεις και να κινηθείτε έξυπνα απέναντι στον Θανάση, όλα τα άλλα έτσι κι αλλιώς μακροπρόθεσμα εμπίπτουν στην κατηγορία “τι είχαμε τι χάσαμε”.

ΖΥΓΟΣ
Τυχερός όποιος βρεθεί στο δρόμο σας αυτές τις ημέρες, καλύτερα να τον έστειλαν στο Survivor μετά από δίαιτα ή στο MasterChef στο δωμάτιο της Σπυριδούλας. Δεν κωλώνετε πουθενά αυτές τις ημέρες (και πολύ καλά κάνετε), αφού η Πανσέληνος πάνω σας έχει στρέψει την προσοχή σας σε ό,τι εκκρεμεί να ολοκληρωθεί για να αισθανθείτε καλύτερα. Φυσικά και είστε έτοιμοι να τα κάνετε όλα “όπα” και να γίνετε στο σπίτι σαν τον Τσοβόλα με τον Κόκκινο στο Ειδικό Δικαστήριο, ωστόσο δεν πειράζει καθόλου να γίνεστε μια φορά το χρόνο το αντίθετο του “people pleaser for no reason”. Και γκομενικώς θα υπάρχουν εξελίξεις με τη μετακίνηση της Αφροδίτης στον Κριό, συνεπώς η αρμονία που ψάχνετε σε κάθε είδους σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) μοιάζει προσιτός στόχος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
H Πανσέληνος σάς έχει “γαζώσει” το “είναι” και σάς έχει εξαναγκάσει να “αισθανθείτε” πράγματα “εκτός προγράμματος”, τα οποία είναι πολύ καλά θαμμένα μέσα σας. Φυσικά αυτή η εξέλιξη δεν είναι ευχάριστη, διότι πραγματικά θέλετε να ξεκουραστείτε ψυχολογικά αυτές τις μέρες, ωστόσο έχετε έναν μεγάλο σύμμαχο (όχι, δεν εννοούμε το Τζόνι Γουόκερ, ούτε το να βλέπετε ξανά και ξανά το βίντεο με όλους τους θανάτους στο Game of Thrones/ εναλλακτικά “δουλεύει” και το βίντεο με τον Κώστα Δόξα να κάνει τη Γωγώ Τσαμπά). Ο Ήλιος στον Ταύρο εξασφαλίζει την εξομάλυνση των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και, κατ’ επέκταση, μια ήσυχη βδομάδα πριν το Πάσχα, ενώ στο μεταξύ και η Αφροδίτη σάς βοηθάει να αισθανθείτε καλύτερα, με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, σε πρακτικό επίπεδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
καλησπέρα, ύψος, από εδώ το βάθος, δε χρειάζεται να τα λέτε τόσο συχνά όσο νομίζετε, δε θα σωθεί ο κόσμος από αυτή την κυκλοθυμία, ούτε θα ευαισθητοποιηθεί κανείς άλλος, εκτός από εσάς. Έχετε μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σας για το πώς είναι και το πώς θα είναι σύντομα όλα, στο σπίτι και τη δουλειά και ο Ερμής σάς αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ωστόσο το λάθος που ενδέχεται να κάνετε σχετίζεται με την ένταση στην οποία (κλασικά) ζείτε τα πάντα. Αφού γκομενικώς όλα θα είναι θεσπέσια, ειδικά από το Σάββατο, και δε θα ζοριστείτε καθόλου για το επόμενο χρονικό διάστημα με τον Θανάση, πάρτε λίιιιγο πιο χαλαρά όλα τα άλλα, μαζί και τη δουλειά και αφήστε τους φίλους σας να σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειάζεστε και φαίνεται να σας ζορίζει παραπάνω. Για τους αδέσμευτους, ένα έχουμε να προσθέσουμε, αν δε γνωρίζετε το τραγούδι “Μου ‘φερε θεομηνία η δικιά σου η γνωριμία”, αρχίστε να το μαθαίνετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Έξαλλοι είστε, αφού κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα στη δουλειά και όλοι έχουν το χαβά του Πάσχα και των επερχόμενων διακοπών, εκτός από εσάς που περιμένετε κάτι σημαντικό να συμβεί στο χώρο εργασίας (και δεν εννοούμε ότι θα σας κάνουν δώρο καινούργια εσπρεσιέρα). Το καλό της ιστορίας είναι πως έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με όλα αυτά μέχρι το τέλος, το κακό είναι πως τα γκομενικά σας “κινδυνεύουν” από τα νεύρα σας και τη διάχυτη τάση σας να μη μπορείτε να συνδυάσετε δυο πράγματα, να μην αισθάνεστε χάλια για όλα, με δεδομένο πως κάτι, κάπως, θα πηγαίνει καλά (όσο κι αν θέλετε να ισοπεδώσετε το σύμπαν). Καλός ο ρεαλισμός, θέλουμε να πούμε, αλλά αφήστε το ψυχούλι σας να ξεκουραστεί λίγο και να διοχετεύσει την ένταση αλλού (π.χ. σε νέο υποψήφιο Θανάση που γνωρίσατε όλως τυχαίως στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης ταλαιπωρίας σας στη δουλειά ή αλλού).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Πιστεύετε πως κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει διαρκώς και αενάως να ψάχνεστε για κάτι καινούργιο, κάτι συγκλονιστικό, κάτι που θα ταράξει τον κόσμο σας και που ενδέχεται να κάνει και τον κόσμο καλύτερο, κι αυτή η Πανσέληνος είναι μια ακόμα ευκαιρία να μπείτε σε αυτό το κλίμα, ψάχνοντας τι θα κάνετε για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας ή να κανονίσετε μια εξόρμηση που να σχετίζεται με τη δουλειά. Από την άλλη βέβαια το περιβάλλον θα προσπαθήσει να σάς κρατήσει όσο πιο “σταθερούς” γίνεται (όχι ακίνητους, βέβαια, όπως θα καταλάβετε εσείς) και ίσως χρειαστεί να κάνετε μια δυο υποχωρήσεις (μια δυο, όχι να τους παραχωρήσετε το Καστελόριζο της ύπαρξής σας). Όπως και να έχει, εσείς αισθάνεστε καλά, είστε έτοιμοι να αδράξετε τη μέρα και η Αφροδίτη στον Κριό θα σάς δώσει την πειθώ που θα χρειαστείτε απέναντι σε όποιον χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Ναι, δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί θέλετε διαρκώς “τα όπα σας”, όμως ή θα μάθετε να ζείτε με αυτό, χωρίς να αγχώνεστε για το τι θα πει ο κόσμος ή θα αλλάξετε ζώδιο, διαλέξτε.

ΙΧΘΥΕΣ
Από εκεί που σάς είχε πάρει ο ύπνος στη δουλειά και το σπίτι, αφήνοντας να διαμορφωθεί ένθεν κι ένθεν ένα χάος, το οποίο είναι μεν χαριτωμένο, δεν παύει ωστόσο να προκαλεί μικρά τσουνάμι στην καθημερινότητά σας. Ευτυχώς ο Ερμής στον Κριό συμμαζεύει λίγο την κατάσταση, ενώ παράλληλα η Αφροδίτη φέρνει λεφτάκια, πράγμα καθόλου ευκαταφρόνητο, αν σκεφτεί κανείς πως το ως άνω χάος έχει πάρει σβάρνα και τον τραπεζικό σας λογαριασμό (δηλαδή το γουρουνάκι – κουμπαρά όπου φυλάτε τα εικοσάλεπτα από τα ρέστα του καφέ κάθε μέρα). Στα πιο χοτ νέα τώρα, η Πανσέληνος φέρνει το πάθος στη ζωή σας (για περιορισμένες ακόμα εμφανίσεις), με μια ιδιότυπη ένταση ανάμεσα σε εσάς και τον Θανάση. Από το Σάββατο σε κάθε περίπτωση όλα είναι πιο πρακτικά, πιο προσβάσιμα από εσάς και πιο εύκολα διαχειρίσιμα – αν βρείτε βέβαια χρόνο να ασχοληθείτε με το άκρατο γκομένισμα να βρίσκεται στο ν. 1 της λίστας σας με τα “to do”.

Σχόλια