Αμετανόητος ο στρατιωτικός για τα φρικτά εγκλήματα στην Κύπρο

Ούτε μια λέξη για να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματά του και να δείξει ότι μετανόησε για τα φρικτά εγκλήματά του δεν βρήκε να πει ο 35χρονος στρατιωτικός, ο οποίος σε καταθέσεις του ομολόγησε τους στραγγαλισμούς δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες.

 Παρόλο που περιγράφει με κάθε κυνισμό πώς στραγγάλισε τις δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, εντούτοις, στις ερωτήσεις των ανακριτών πώς έφτασε στο σημείο να χρισθεί δολοφόνος, αυτός σε καμιά περίπτωση δεν εξέφρασε τη μεταμέλειά του.

Ο 35χρονος ίλαρχος έδωσε την εξήγηση πως έδενε τα θύματά του για να μπορεί να τα μεταφέρει με ευκολία, ενώ για το εξάχρονο κοριτσάκι που εξακολουθεί να ελλείπει, δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις. 

Κι ενώ το μυστήριο εντείνεται κατά πόσο υπήρξαν και άλλα θύματα, οι έρευνες σε δύο μέτωπα δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Στο φρεάτιο παρά το μεταλλείο του Μιτσερού χρησιμοποιήθηκε τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ρομπότ) χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι έρευνες διακόπηκαν σε κάποια στιγμή το απόγευμα για λόγους ασφαλείας. Το στόμιο του φρεατίου παρουσίασε μετακίνηση, γι' αυτό και σήμερα θα γίνουν έργα στήριξής του ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες. Όσον αφορά στη λίμνη Ξυλιάτου, οι έρευνες για εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα δεν έφεραν αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν σήμερα. 

Στο μεταξύ, στο Αρχηγείο Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην παρουσία όλων των αστυνομικών διευθυντών για συντονισμό σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα και κατά πόσο παρουσιάζουν κοινά στοιχεία με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Παράλληλα, η Αστυνομία με επιστολή της στην Ιντερπόλ ζήτησε τη βοήθεια ειδικών σε θέματα πολλαπλών φόνων για διερεύνηση εξειδικευμένων ζητημάτων.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε την κατανόηση του κοινού ώστε η Αστυνομία να φτάσει σε αίσιο τέλος, υποσχόμενος παράλληλα έρευνα και τιμωρία σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες ως προς την αμελή διερεύνηση των καταγγελιών για εξαφάνιση γυναικών.

Τέλος, σαφείς αιχμές για τον τρόπο που οι αστυνομικοί χειρίζονται υποθέσεις ελλειπόντων γυναικών άφησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, ο οποίος είχε καταγγείλει από πέρσι αδράνεια των Αρχών.

Σχόλια