Κοριτσάκι πέθανε από αλλεργικό σοκ που προξένησε μια οδοντόκρεμα

Μέσα από τα χέρια της έχασε την 11χρονη κόρη της, Ντενίζ, η Μονίκ Αλταμινάρο από την Καλιφόρνια, και με αφορμή τη δική της τραγωδία προειδοποιεί άλλους γονείς να μην ξεχνούν να διαβάζουν τις ετικέτες με τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους. Η Ντενίζ ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Συνεπώς όταν δοκίμασε μια οδοντόκρεμα που περιείχε πρωτεΐνη γάλακτος, ο οργανισμός της αντέδρασε. Δεν ανταποκρίθηκε στα χάπια που της έδωσαν εσπευσμένα οι γονείς της.

Μετά από την είδηση του θανάτου της αυτό το μήνα, η ιστορία της Ντενίζ έχει κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρωτοβουλία του θείου της να δημιουργήσεις λογαριασμό στο GoFundMe, ώστε οι ευαισθητοποιημένοι να δωρίσουν χρήματα για την κηδεία του παιδιού, ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 10.000 δολαρίων.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Ντέιβιντ Στούκους παιδίατρος και αναπληρωτής Καθηγητής, υπογράμμισε ότι το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σπάνιο και πως οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβάλλονται, αλλά να μην παύουν να είναι προσεχτικοί. «Είναι πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοια», δηλώνει ο Στούκους, αν και είναι 13 χρόνια παιδίατρος.

«Υπάρχουν πρωτεΐνες τροφίμων σε πολλά διαφορετικά φάρμακα και προϊόντα, αλλά δεν είναι αρκετές για να προκαλέσουν αλλεργικό σοκ», συμπληρώνει ο καθηγητής. «Τα άτομα με τροφικές αλλεργίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να χτυπηθούν από κεραυνό παρά να πεθάνουν από αλλεργική αντίδραση στα τρόφιμα.

Η υπόθεση δεν πρόκειται να μπει στο συρτάρι για τους αλλεργιολόγους.

Πηγή: huffingtonpost

Σχόλια