Περιφορά του Επιτάφιου μέσα στη θάλασσα στο Καστράκι Νάξου


Πρόκειται για μια ξεχωριστή περιφορά Επιταφίου που είχαν τη χαρά να ζήσουν κι αυτή τη χρονιά οι εκατοντάδες πιστοί που βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην παραθαλάσσια εκκλησία Αγία Γρηγορούσα στο Καστράκι (περιοχή Πολιχνίου) της Νάξου.



Η περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Καστράκι χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο γνωστή με αποτέλεσμα πιστοί από κάθε γωνιά της Νάξου αλλά και επισκέπτες του νησιού να επιλέγουν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής στο παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Αγίας Γρηγορούσας.

πρόκειται για ένα νεότερο έθιμο που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο τοπικός Σύλλογος Πολιχνίου Νάξου, με τη συμπαράσταση και τη σύμφωνη γνώμη του Ιερέα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της κοινότητας Σαγκρίου. Αμέσως μετά τη λειτουργία στην Αγία Γρηγορούσα, οι πιστοί συνοδεύουν τον επιτάφιο στην παραλία του Καστρακίου και τον περιφέρουν μέσα στη θάλασσα χωρίς να τους φοβίζουν οι καιρικές συνθήκες της ημέρας, ούτε καν τα μποφόρ που πιθανόν να πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια