Επτά συλλήψεις για τον νεκρό εικονολήπτη από σαΐτα

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καλαμάτα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 53χρονου εικονολήπτη χθες το βράδυ κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα.

Ο 53χρονος έχασε το βράδυ της Κυριακής τη ζωή του στην Καλαμάτα, κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας  Θεοδωρακάκης χτυπήθηκε από σαΐτα την στιγμή που βιντεοσκοπούσε για τοπικό μέσο ενημέρωσης την αναβίωση του εθίμου και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και 6 άτομα από το μπουλούκι "Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη" συνελήφθησαν χθες το βράδυ.



Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.


Σχόλια