Αρνάκι στο φούρνο - Πασχαλινή συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κιλά αρνίσιο ή κατσικίσιο μπούτι
  • 4-5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2-2 κιλά πατάτες κομμένες σε χοντρές ή λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα ανακατεύουμε καλά και κόβουμε τα σκόρδα στα δύο.
  • Με ένα μικρό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και με το δάκτυλο μας βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου και κατόπιν μισή σκελίδα σκόρδο.
  • Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκόρδα.
  • Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το αρνί ή το κατσίκι.
  • Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
  • Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  • Το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 1/2 ώρα περίπου, μέχρι το αρνί και οι πατάτες να ροδίσουν.

Σχόλια