Τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους

Το στρες και το άγχος επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους λόγω κυρίως της έντονης καθημερινότητας.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα του άγχους που έχουμε ενώ ταυτόχρονα κάποιες τροφές θεωρούνται αγχολυτικές.

Μπορείτε δηλαδή να τις επιλέξετε αν νιώθετε ότι έχετε πολύ άγχος σε μια περίοδο της ζωής σας. Δείτε παρακάτω τρία παραδείγματα...

1. Σολομός

Ο σολομός αποτελεί ιδανική τροφή για τη ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β, μαγνήσιο και τρυπτοφάνη.

2. Βρώμη

Η βρώμη αποτελεί ιδανικό σνακ κατά του άγχους επειδή τα υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης που περιέχει, προκαλούν ηρεμία, ενώ η μελατονίνη μάς βοηθά να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες βιταμίνης Β6 και μαγνησίου.

3. Γιαούρτι

Πολλές φορές τα βακτήρια του στομάχου μπορεί να ευθύνονται για το άγχος. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάποιος βιώνει άγχος, ο εγκέφαλός του στέλνει σήμα στο στομάχι του και αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γαστρεντερικές διαταραχές είναι ψυχολογικές. Το γιαούρτι, λόγω της σύστασής του μπορεί να ηρεμήσει τα συμπτώματα που δημιουργούν στομαχικό πόνο.

Σχόλια