Γυναικείος οργασμός - 4 καυτές ερωτήσεις από ειδικούς

1. Γιατί μια γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό;
Ο Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας, σεξολόγος, διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου Δρ Ζήσης Παπαθανασίου απαντά

«Περίπου 1 στις 10 γυναίκες είναι ανοργασμική, δηλαδή δεν έχει βιώσει ποτέ στη ζωή της οργασμό. Τα αίτια σε ποσοστό 90% είναι ψυχολογικά με πιο συχνά την κατάθλιψη, το αυστηρό οικογενειακό πλαίσιο, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την υστερική αλλά και την έντονα ναρκισσιστική προσωπικότητα και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε ποσοστό 90% η ανοργασμία θεραπεύεται».

2. Τι αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες;
Η Σίντι Μέστον, διευθύντρια Εργαστηρίου Σεξουαλικής Ψυχοφυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, μας λέει:

«Παραδοσιακά λένε στις γυναίκες να χαλαρώνουν πριν το σεξ. Να κάνουν ένα αφρόλουτρο ή να ακούν μουσική. Η έρευνά μου έχει αποδείξει το αντίθετο. Πριν το σεξ οι γυναίκες πρέπει να κάνουν κάτι που να ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς, όπως γυμναστική ή τρέξιμο. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα τους να ανταποκριθεί συντομότερα και πιο δυνατά στη διέγερση και θα οδηγήσει γρηγορότερα στον οργασμό».

3. Αληθεύει πως η γυμναστική προκαλεί διέγερση και μερικές φορές οργασμό;
Η Ντέμπι Χέντερνικ, PhD, επ. καθηγήτρια Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα απαντά

«Το 10% των γυναικών βιώνει οργασμούς στη διάρκεια της γυμναστικής. Μερικές τον αφήνουν να ολοκληρωθεί, άλλες τον σταματούν γιατί το βρίσκουν περίεργο. Μάλιστα, το όργανο εκείνο που βοηθάει περισσότερο είναι η captain’s chair (η καρέκλα για κοιλιακούς σε όρθια θέση)». Η γυμναστική στους μυς της κοιλιάς και του υπογάστριου είναι αυτή που οδηγεί σε οργασμό».

4. Οι ενέσεις υαλουρονικού στον κόλπο κάνουν τον οργασμό πιο έντονο;
Ο Ευάγγελος Μπελλώνιας, πλαστικός χειρουργός, ειδικός στην τεχνική Laser Vaginal Rejuvenation απαντά

«Οι ενέσεις γίνονται στο πρόσθιο τμήμα των τοιχωμάτων του κόλπου. Χάρη στο αυξητικό υλικό το συγκεκριμένο σημείο διογκώνεται και αποκτάει καλύτερη τριβή κατά τη διείσδυση. Οι γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν ότι η αίσθηση είναι εντονότερη, ο οργασμός πιο δυνατός και συντομότερος απ’ ό,τι συνήθως. Ωστόσο η τεχνική αυτή δεν λύνει το πρόβλημα της ψυχρότητας ή της ανοργασμίας. Η δράση της διαρκεί 4-6 μήνες».

Σχόλια