Κρήτη: Χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από την Ωκεανίς


Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ωκεανίς» στο νησί της Κρήτης, με τους κατοίκους να προσπαθούν να μετρήσουν τις πληγές τους, στις περιουσίες και τις καλλιέργειες τους.

Στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, κατέρρευσαν τουλάχιστον επτά γέφυρες. Αυτοί οι νομοί είναι και εκείνοι που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, τις σαρωτικές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους.

Χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση, ενώ το επαρχιακό οδικό δίκτυο ειδικά στην Κίσσαμο και τον Αποκόρωνα Χανίων έχει καταρρεύσει.

Στον Δήμο Ρεθύμνου έγινε προληπτική εκκένωση των σπιτιών στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός Πλατανιάς φούσκωσε επικίνδυνα και σε περίπτωση υπερχείλισης θα πήγαινε στην κατοικημένη περιοχή.

Ένας από τους δύο δρόμους που οδηγεί στη φημισμένη παραλία Πρέβελη, στο φαράγγι του Κουρταλιώτη, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Έφτασαν γέφυρες του στρατού

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, έφτασαν χθες στα Χανιά δύο συλλογές γεφυρών τύπου Belley προς αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνονται οι τεράστιες καταστροφές στον νομό Χανίων



Η Κρήτη «έσπασε» το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης

Ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ βροχόπτωσης έσπασε λόγω της «Χιόνης» και της «Ωκεανίδος».

Σχόλια