Η "Ωκεανίδα" σαρώνει την Ελλάδα

Έντονη κακοκαιρία φέρνει σε ολόκληρη τη χώρα η «Ωκεανίς», με το χιονιά ωστόσο να μην «χτυπά» το κέντρο της Αθήνας, όπως αρχικά προβλεπόταν. Με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καταφθάνει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική. Χιόνια από πολύ νωρίς το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Έως 10 Μποφόρ οι άνεμοι. Ποιες περιοχές θα πληγούν και ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Η «Ωκεανίδα» μπέρδεψε τους μετεωρολόγους «τρελαίνοντας» τα προγνωστικά συστήματα, καθώς ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για «ιστορικό χιονιά», όσο περνούν οι ώρες καταφτάνει όλο και πιο εξασθενημένη.

Από ό,τι φαίνεται έτσι, δεν θα είναι τόσο «άγρια» όσο αναμενόταν.

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν "κολλημένο" στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Στα λευκά έχουν ντυθεί επίσης ήδη οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και στην Καλαμαριά.

Ήδη συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στo voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως στην Άνω Πόλη, Άνω Τούμπα, 40 Εκκλησιές και Τριανδρία, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Σχόλια