Πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται οι γυναίκες?

Μπορεί να είναι θέμα ταμπού να μην το παραδέχονται αλλά πολλές γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται.

Γιατί το αδύναμο φύλο καταφεύγει σε αυτή την τεχνική; Όπως και για τους άνδρες έτσι και για τις γυναίκες πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική έκφανση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Οι λόγοι είναι πολλοί αποφαίνονατι οι ειδικοί. Κια αυτό γιατί έχει υπολογισθεί ότι μια γυναίκα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από έναν άνδρα για να φτάσει στην σεξουαλική κορύφωση.

Ενδεικτικό είναι ότι πολλές φορές χρειάζονται έως και 15 ή 20 λεπτά προκαταρκτικών για να φτάσουν τα απαραίτητα σήματα στις νευρικές απολήξεις και το αίμα στα γεννητικά όργανα, εξηγεί η σεξολόγος η Δρ. Sadie Allison.

Δε συμβαίνει τόσο συχνά

Παρά τις αναστολές που έχουν οι γυναίκες απέναντι στη συγκεκριμένη πρακτική, ένας ακόμη λόγος που εξηγεί αυτή τη διαφορά είναι η γενικότερη στάση του γυναικείου φύλου απέναντι στην αυτοϊκανοποίηση

Η διάσημη σεξολόγος επισημαίνει ότι η αυτοϊκανοποίηση είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει κάθε σημείο του σώματος, όπως το λαιμό, το στήθος και τα χέρια.

Μάλιστα η δρ Allison, επισημαίνει ότι για τους άνδρες προτεραιότητα είναι η επίτευξη του «στόχου», όμως για τη γυναίκα η «διαδρομή» είναι αυτή που μετράει περισσότερο.

Μπορεί να είναι πολλαπλός

Ο οργασμός για τη γυναίκα είναι μια σωματικά έντονη εμπειρία, όμως η «λύση» μπορεί να είναι μικρότερη σε διάρκεια κι έτσι είναι πιο πιθανό να επιτευχθούν πολλαπλοί οργασμοί κατά την αυτοϊκανοποίηση.

Σχόλια