Εγκρίθηκε η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απ’ τη Βουλή

Μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ακολούθησε και η ψηφοφορία για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το σχέδιο νόμου του υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε με 153 ψήφους.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 294 βουλευτών,  153 υπερψήφισαν, 140 καταψήφισαν και ένας δήλωσε παρών. Να σημειωθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρέμεινε η ίδια σε σχέση με αυτή που δημιουργήθηκε στην ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα οι 8 επιπλέον βουλευτές που ψήφισαν θετικά ήταν οι : Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς.

Παρών, τέλος, ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός.

Επίσης, καταγράφηκαν έξι απόντες, μεταξύ των οποίων οι κκ Βενιζέλος, Παπαθεοδώρου και η κυρία Χριστοφιλοπούλου, οι οποίοι όμως έστειλαν επιστολή που εκφράζει πρόθεση ψήφου.

Τα βήματα, τα οποία μεσολαβούν μέχρι πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το πρακτορείο Meta. Σύμφωνα με το ίδιο, η ΠΓΔΜ θα συμμετάσχει σε όλες τις συναντήσεις και σε όλα τα όργανα της Συμμαχίας με την ιδιότητα της «προσκεκλημένης χώρας», αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.


Σχόλια