Ο Θαυμαστός Κήπος - Ο πιο ανθηρός κήπος του κόσμου


Διανθισμένος με περισσότερα από 45 εκατομμύρια είδη λουλουδιών, ο “Miracle Garden” ( «Ο Θαυμαστός Κήπος») είναι ο εκτενέστερος ανθισμένος κήπος στον κόσμο.

Σαν να αγωνιά να επαληθεύσει τη φήμη του ως πόλη των προκλητικών αντιθέσεων, το Ντουμπάι άνοιξε το 2013, την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου, τις πύλες του για το κοινό σε έναν ανθοβόλιστο κήπο.

Η λειτουργία του ξεκινά περίπου από τον μήνα Οκτώβριο και διαρκεί έως τον Απρίλιο, έως ότου δηλαδή καταφέρνουν να συντηρηθούν τα φυτά πριν αρχίσουν οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στον Περσικό Κόλπο.

Μέσα στον παραδεισένιο κήπο, τα λουλούδια και οι θάμνοι είναι αριστοτεχνικά σμιλευμένοι σε ζωηρές χρωματικές συνθέσεις, δικαιώνοντας έτσι τη θέση που έχει πια κατοχυρώσει στο βιβλίο Γκίνες, καθώς εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος λουλουδένιος τοίχος της Γης.

Η περιήγηση μέσα από την ανθοστόλιστη έκταση των 72.000 τ.μ. πραγματοποιείται από τους επισκέπτες είτε με μισθωμένα ποδήλατα, είτε με τρενάκι.

Ο κήπος “Miracle Garden” έχει κατασκευαστεί μέσα στα όρια του θεματικού πάρκου Dubai land. Μία γενναιόδωρη αίσθηση χρωμάτων και φαντασίας εκτυλίσσεται μέσα από το σχετικό βίντεο που απεικονίζει το κήπο.

Εκεί, ανθοσυνθέσεις σε σχήματα αψίδας, καρδιάς, και άλλα αμέτρητες, ευφάνταστες γεωμετρίες δημιουργούν χρωματικές και αρωματικές εκρήξεις, συνθέτοντας το σκηνικό ενός από τα πλέον περιζήτητα αξιοθέατα του Ντουμπάι…στο μέσο της ερήμου.

 

Σχόλια