Πέντε δοκιμασίες που άλλοτε μας δένουν και άλλοτε μας χωρίζουν σαν ζευγάρι

Συνήθως μας αρέσει να κάνουμε πράγματα μαζί με το έτερόν μας ήμισυ και αυτό μας ευχαριστεί και μας κάνει ευτυχισμένους.

Αλίμονο αν αυτά που επέλεγες να κάνεις για να περάσεις χρόνο με το σύντροφό σου ήταν βαρετά. Επειδή, όμως, εδώ πρέπει να ειπωθούν αλήθειες, η σκληρή αλήθεια είναι ότι τα πλάνα δεν πάνε πάντα κατ’ ευχή και τα σχέδιά σας δεν έχουν πάντα την αναμενόμενη έκβαση.

Έτσι κι αλλιώς, το ήξερες αυτό από την αρχή, πήρες το ρίσκο σου. Αυτό συμβαίνει όταν δοκιμάζεις να κάνεις κάτι καινούριο. Το θέμα δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, έτσι δεν είναι; Λόγου χάρη, κανείς δεν σου υποσχέθηκε ότι θα περάσετε τέλεια κατασκευάζοντας origami, μπορεί να βριστείτε. Βλέποντας και κάνοντας. Αλλά, κάτι τέτοιες μικρές καθημερινές δοκιμασίες μαρτυράνε αν αυτή η σχέση θα αντέξει στο χρόνο και τελικά το ζευγάρι θα βγει πιο δεμένο μέσα από αυτό.

Ίσως η πρώτη δοκιμασία που καλείται να περάσει ένα ζευγάρι, είναι αυτή όπου κάνει το πρώτο του ταξίδι, κατά προτίμηση στο εξωτερικό. Πώς μπορεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό να αποβεί μοιραίο για τη σχέση; Μπορεί και παραμπορεί.

Η δοκιμασία ξεκινάει από το σχεδιασμό του ταξιδιού. Πού θα ταξιδέψετε; Πού θα μείνετε; Πόσο θα κάτσετε; Ποια αξιοθέατα θα επισκεφθείτε; Θα φτιάξετε πρόγραμμα από πριν ή θα οργανωθείτε εκεί; Όλες αυτές τις αποφάσεις καλείται ένα ζευγάρι να τις πάρει από κοινού, με αμφίβολες συνέπειες για την ίδια τη σχέση. Θα πρέπει και οι δύο να συμβιβαστούν για να ικανοποιηθούν αμφότεροι. Στην περίπτωση που και οι δύο γυρνάνε από το ταξίδι απογοητευμένοι, το μέλλον της σχέσης ίσως διαγράφεται σκοτεινό.

Η επόμενη δοκιμασία είναι η συγκατοίκηση. Δεν είναι απαραίτητο η συγκατοίκηση να είναι επίσημη, μπορεί να είναι το δεκαπενθήμερο των γιορτών ή τον Αύγουστο πριν και μετά τις διακοπές.  Τότε είναι που ξεκαθαρίζουν διάφορα θέματα στο ζευγάρι. Καταρχάς, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψουν κατά πόσο ταιριάζουν στη συμβίωση. Άλλοι θέλουν να κάνουν γενική καθαριότητα κάθε εβδομάδα, άλλοι θέλουν μία φορά το μήνα. Κάποιοι προτιμούν τα βράδια να έχουν την ησυχία τους και να διαβάζουν τα βιβλία τους, ενώ άλλοι θέλουν να βλέπουν σειρές αγκαλιά με το σύντροφό τους. Αν η συγκατοίκηση λειτουργήσει, θα φανεί από την κατανόηση που θα δείξει ο ένας για τις επιθυμίες του άλλου και κατά πόσο αυτές οι επιθυμίες μπορούν να «συνυπάρξουν».

Αφού το ζευγάρι περάσει τον πρώτο του μήνα μαζί, θα ακολουθήσει η απόλυτη ζευγαρο-δραστηριότητα. Μοιραία. Η πρώτη βόλτα στα καταστήματα ειδών σπιτιού. Σε αυτά τα καταστήματα, δύο κατηγορίες ανθρώπων θα δεις -συνήθως- φοιτητές με τους γονείς τους και νεοσύλλεκτα στη συγκατοίκηση ζευγάρια. Ωστόσο, κάποια ζευγάρια που τα γούστα τους δεν ταιριάζουν καθόλου ή απλώς δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς, δεν περνάνε καλά με αυτό που άλλοι θεωρούν απόλαυση. Δεν θεωρούν όλοι την κουρτίνα μπάνιου απαραίτητο αξεσουάρ.

Επόμενος άθλος, ο οποίος έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, είναι η υιοθεσία κατοικίδιου. Εντάξει, δεν είναι όλοι fans των σκυλιών ή των γατιών, αλλά τα ζωόφιλα ζευγάρια δένονται πάρα πολύ μέσα από την όλη διαδικασία. Θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι σα δοκιμαστική περίοδο πριν την απόφαση απόκτησης παιδιού. Καμία σχέση σαν υποχρέωση, αλλά στην υιοθεσία ζώου υπάρχουν ευθύνες τις οποίες πρέπει κάποιος να αναλάβει. Και όταν το ζευγάρι τα βρίσκει εκεί, είναι σημάδι καλής επικοινωνίας και συνεργατικότητας.

Τέλος, παράγοντας ιδιάζουσας σημασίας στην επικοινωνία ενός ζευγαριού είναι η σεξουαλική επικοινωνία. Υπάρχουν θέματα που είναι καλό να μένουν μυστικά, αλλά οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι θέμα συζήτησης και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης. Κάποιοι ντρέπονται, φοβούνται την αντίδραση του συντρόφου τους. Αδίκως, καθώς μόνο κάτι καλό μπορεί να βγει από μία τέτοια συζήτηση. Για παράδειγμα να βελτιωθεί το σεξ. Σε τελική ανάλυση, αν δεν μοιραστείτε με το σύντροφό σας τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις, με ποιον θα τις μοιραστείτε;

Πηγή: in2life.gr

Σχόλια